Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 05

Mančesterio policija gins gotų, pankų, emo ir kitų muzika paremtų subkultūrų atstovus

Mančesterio policija skelbia, jog nuo šiol išpuolius prieš pankų, emo bei gotiškosios kultūrų atstovus jie traktuos taip pat, kaip rasinių, religinių, seksualinių ir kitų pobūdžių nusikaltimų atveju.
Pankas stovi prie policininkų.
Pankas stovi prie policininkų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.


Kaip praneša vietos dienraštis, Mančesterio policijos pareigūnai taps pirmaisiais D. Britanijoje teisėsaugos atstovais, ginsiančiais alternatyvias subkultūras išpažįstančius asmenis.

„Žmonės, norintys išreikšti savo priklausomybę vienai ar kitai alternatyviai subkultūrai, neturėtų leistis skriaudžiami,“ - teigiama pranešime.

Nors tokie pokyčiai leis policijos pareigūnams labiau padėti engiamiems pankų, emo ar gotų kultūrų atstovams, šios pakeitimas nėra nacionalinis, tad vargu, ar tai leis jiems imtis aktyvesnių priemonių.

Nepaisant to, kampanijos iniciatoriai tikisi, kad tai taps pirmuoju žingsniu, siekiant galimybės laisvai reikšti savo kultūrinį identitetą. Tokį projektą palaiko ir muzikos žvaigždės Courtney Love bei Gary Numanas.

Tokį Mančesterio policijos sprendimą daugiausiai lėmė kampanija, kurią surengė „Sophie Lancaster“ fondas. Ši labdaros organizacija buvo įkurta pagerbiant 20-metę merginą, kuri viename Mančesterio parke buvo nužudyta dėl to, jog buvo apsirengusi kaip gotė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?