Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 06

Martyno Levickio svajonė pildosi – „AccoAkademija“ prigijo ir kviečia mokinius

Gegužės 6-oji – pasaulinė akoredeono diena. Šią dieną neabejotinai švenčia ir akordeonistas Martynas Levickis su savo „AccoAkademija“. Žavųjį maestro menininkė Jolita Vaitkutė ta proga „nupiešė“ iš akordeono dalių – nė vieno pieštuko brūkštelėjimo.
Jolita Vaitkutė – „Martyną Levickis“
Jolita Vaitkutė – „Martyną Levickis“ / Jolitos Vaitkutės kūrinys

„Vos pradėjęs atlikėjo karjerą, užsibrėžiau tikslą populiarinti aukščiausios klasės akordeono muziką ir savo darbais įrodyti, jog akordeonas yra beribes galimybes atlikėjui teikiantis instrumentas“, – sako akordeono virtuozas M.Levickis.

Martyno Levickio accoAkademijos nuotr./Martyno Levickio accoAkademija
Martyno Levickio accoAkademijos nuotr./Martyno Levickio accoAkademija

Anot muzikanto, vienas iš būdų populiarinti akordeono muziką ir save įprasminti – išmokyti šio meno kitus.

O svarbiausia – ugdyti meilę muzikai. Nepamiršti, kad instrumento valdymas be meilės muzikai yra menkavertis, neuždega klausytojo.

„Ilgai mokiausi ir tebesimokau valdyti šį sudėtingą instrumentą, taigi savo žiniomis noriu dalintis ne tik su publika koncertuose, bet ir su jaunaisiais atlikėjais“, − pasakoja accoAkademijos įkūrėjas M.Levickis, reguliariai rengiantis meistriškumo pamokas savo mokiniams.

Visą gegužės mėnesį skelbiamas mokinių priėmimas naujiems mokslo metams.

Viskas čia ne ši piršto laužta – mokymo programa yra akredituota bei individualiai pritaikoma kiekvienam pagal gebėjimus ir poreikius.

Atlikimo akordeonu pagrindų individualiose pamokose profesionaliai mokomi vaikai nuo 6 metų. Užsiėmimai vyksta ir suaugusiems.

Tarptautinės akordeono dienos proga Martynas Levickis gavo puikią dovaną iš menininkės Jolitos Vaitkutės. Ji nupiešė Martyną iš akordeono detalių.

Kiekvienas šios menininkės kūrinys, rodos, vis iš naujo nustebina. Socialiniuose tinkluose J.Vaitkutei jau siūloma kokį fotografą nupiešti iš fotoaparatų.

Istoriniai šaltiniai teigia, kad pirmąją armoniką 1822 m. Berlyne pagamino muzikos instrumentų meistras Fridrikas Buschmanas.

Martyno Levickio accoAkademijos nuotr./Martyno Levickio accoAkademija
Martyno Levickio accoAkademijos nuotr./Martyno Levickio accoAkademija

Po septynerių metų Vienoje, firmoje „Kirilas Demianas ir 4 jo sūnūs“, pagamintas panašus instrumentas jau pavadintas akordeonu ir užpatentuotas gegužės 6-ąją. Ta diena iki šiol minima kaip Pasaulinė akordeono diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento