Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 03

Metalistai iš Vokietijos U.D.O. Vilniuje trankiai pristatė savo naująjį albumą „Steelhammer“ ir išvyko į gastroles po Europą

Vokietijos sunkiojo metalo grupė U.D.O. koncertu Vilniuje trečiadienį pradėjo gastroles po Europą „Steelhammer World Tour“. Šioje kelionėje metalo dinozaurai pristato albumą „Steelhammer“, kuris jau tapo sėkmingiausiu grupės istorijoje.
U.D.O. koncertas Vilniuje
U.D.O. koncertas Vilniuje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Keturioliktasis studijinis U.D.O. albumas, kurį grupė trečiadienį pristatė Vilniuje, pirmą kartą istorijoje atvėrė vokiečiams duris į JAV rinką. Todėl naudodamiesi proga, legendiniai metalo muzikos veteranai po gastrolių Europoje kitų metų pavasarį planuoja koncertinį turą po Jungtines Valstijas.

Grupės lyderis 61 metų amžiaus Udo Dirkschneideris su grupėmis „Accept“ ir „U.D.O.“ jau yra išleidęs net 24 albumus. Jis laikomas vienu produktyviausiu ir daugiausiai koncertuojančiu sunkiosios muzikos atlikėju.

Naująjį albumą U.D.O. įrašė su dviem naujais gitaristais Kasperiu Heikkinenu ir Andrejum Smirnovu, kuriuos kritikai šiandien vadina vienu perspektyviausiu jaunų gitaristų tandemu.

„Steelhammer“ taip pat yra pirmasis grupės istorijoje, kurio įrašuose dėl sveikatos problemų nedalyvavo ilgametis U.Dirkschneiderio bendražygis Stefanas Kaufmannas, su kuriuo jis bendradarbiavo dar nuo grupės „Accept“ laikų.

Nauji „U.D.O.“ kūriniai, kurių įprastame albumo leidime yra 13, buvo įrašyti „Roxx Studio“ studijoje Vokietijoje. Specialiame „Steelhammer“ leidime atsidūrė dar trys papildomos dainos: „Book Of Faith“, „Shadows Come Alive“ ir „Dust And Rust“.

U.D.O. Vilniuje apšildė vokiečiai „Pike‘s Edge“ ir suomiai „Lazy Bonez“.

Miunchene susikūręs kvartetas „Pike‘s Edge“ šiuo metu yra viena greičiausiai populiarėjančių jaunų metalo grupių pasaulyje. Prieš dvejus metus kartu groti pradėjusi dainuojančio gitaristo Pike, gitaristo Michi, bosisto Alberto ir būgnininko Alexo kompanija greitai suburė nemažą gerbėjų armiją.

Bosnijoje gimusio Pike išskirtinio balso dėka „Pike‘s Edge“ jau spėjo pelnyti ir kritikų simpatijas.

Suomių melodingojo metalo atstovai „Lazy Bonez“ šiose gastrolėse dalyvauja specialaus svečio teisėmis. Tik 2012 m. pradėjusi muzikuoti grupė jau spėjo sužavėti ne tik publiką, bet ir muzikos kritikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento