Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metalistai turi savo euroviziją: Kaune griaudės „Wacken Metal Battle“ atrankos finalinis koncertas

Keturi kolektyvai šį šeštadienį susirungs finale dėl galimybės atstovauti Lietuvai tarptautiniame sunkiosios muzikos konkurse „Wacken Metal Battle“, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Metal Battle Lietuva 2024 finalas
Metal Battle Lietuva 2024 finalas / Organizatorių nuotr.

Metalistų eurovizija dažnai vadinamas „Wacken Metal Battle“ sutraukia dalyvius iš skirtingų pasaulio žemynų: nuo Europos iki Afrikos, nuo Šiaurės ir Pietų Amerikos iki Australijos. Konkurse gali dalyvauti tik tie muzikos atlikėjai, kurie neturi sutarčių su leidybos kompanijomis – tokiu būdu konkursas tampa galimybe save išbandyti didelėje scenoje prieš daugiatūkstantinę minią muzikantams, kurie įprastai groja tik vietiniuose klubuose.

Organizatorių nuotr./WMB Komisija
Organizatorių nuotr./WMB Komisija

Lietuva nuo 2008-ųjų deleguoja savo atstovus į šį konkursą – anksčiau „Wacken Metal Battle“ nacionalinę atranką Lietuvoje yra laimėję tokie kolektyvai, kaip „Mandragora“, „Soul Stealer“ su šiandien plačiajai publikai gerai žinomu dainininku Jeronimu Miliumi, „Paralytic“, kurios gretose grojo dabartinis „ba.“ gitaristas Simonas Motiejūnas, „Death In Taiga“ ir kt. Iki šiol Lietuva nėra laimėjusi tarptautinio finalo, bet 2019 metais laureatais buvo pripažinti mūsų kaimynai latviai „Varang Nord“.

Nacionalinės atrankos finalinis koncertas įvyks birželio 1 d. Kaune, klube „Lemmy“. Šiemet į Lietuvos nacionalinį finalą atrinktos šios grupės: „Clockwork Creep“, „Griefgod“, „Nrcssst“ ir „Night Slasher“. Kol komisija skaičiuos balsus, klasikiniu death metalu publiką džiugins šio žanro veteranai „Stormgrey“.

Tarptautinis „Wacken Metal Battle“ finalas, kuriame varžysis iš viso pasaulio susirinkę metalo muzikos kolektyvai, įvyks rugpjūčio pradžioje Vakene, Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas