Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Metalo muzikos olimpiadoje Lietuvos vėliava patikėta vilniečiams „Griefgod“

Lietuva pasirinko – tarptautinio metalo muzikos konkurso „Wacken Metal Battle“ nacionalinę atranką laimėjo vilniečiai „Griefgod“, rašoma pranešime spaudai.
Griefgod
Griefgod / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Konkursas Muzika

Kaune, klube „Lemmy“ įvykusio „Wacken Metal Battle“ nacionalinės atrankos finalinio koncerto metu susirungė keturios metalo muziką grojančios grupės: „Clockwork Creep“, „Night Slasher“, „Nrcssst“ ir „Griefgod“.

Nors visi keturi kolektyvai pademonstravo aukštą atlikimo lygį ir išlaikė intrigą iki pat pabaigos, tiek iš metalo muzikos ekspertų sudaryta komisija, tiek į koncertą susirinkusi publika daugiausiai balsų skyrė vilniečiams „Griefgod“. Modernų ir klasikinį „death“ metalą savo kūryboje derinantys „Griefgod“ šiemet išleido debiutinį albumą „Deterioration“, kurio dainos sudaro „Griefgod“ pasirodymų pagrindą.

Organizatorių nuotr./Griefgod
Organizatorių nuotr./Griefgod

Tapę Lietuvos nacionalinės atrankos nugalėtojais, „Griefgod“ rugpjūčio mėnesį vyks į Vokietijoje vyksiantį per 100 tūkstančių lankytojų suburiantį muzikos festivalį „Wacken Open Air“ ir ten tarptautiniame finale, kuris dažnai vadinamas metalo muzikos olimpiada, susirungs su ekstremalią muziką grojančiais muzikantais iš viso pasaulio.

Lietuva nuo 2008-ųjų deleguoja savo atstovus į „Wacken Metal Battle“ – anksčiau šio konkurso nacionalinę atranką Lietuvoje yra laimėję tokie kolektyvai, kaip „Mandragora“, „Soul Stealer“ su šiandien plačiajai publikai gerai žinomu dainininku Jeronimu Miliumi, „Paralytic“, kurios gretose grojo dabartinis „ba.“ gitaristas Simonas Motiejūnas, „Death In Taiga“ ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius