Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 19

Mirė „Pink Floyd“ albumo „The Dark Side of the Moon“ dizaineris

Po kovos su vėžiu mirė britų menininkas Stormas Thorgersonas, sukūręs tokių kultinių albumų kaip „Pink Floyd“ „The Dark Side of the Moon“ ar „Led Zeppelin“ „Presence“ viršelių dizainus, praneša BBC. Dizaineriui buvo 69-eri.
„The Dark Side of the Moon“ viršelis
„The Dark Side of the Moon“ viršelis

S.Thorgersonas, artimas „Pink Floyd“ narių draugas ir daugelį metų dirbęs su jais, sukūrė ir įvaizdį „Animals“, „Wish You Were Here“ albumams. 

Menininko šeimos išplatintame pranešime teigiama, kad S.Thorgersonas mirė apsuptas artimųjų ir draugų ketvirtadienį. „Jis jau kurį laiką sirgo vėžiu, tačiau buvo stebėtinai gerai atsigavęs po insulto, patirto 2003 metais“, – rašoma pranešime.

„Pink Floyd“ narys Davidas Gilmouras savo interneto svetainėje, prisimindamas bendradarbį ir draugą, rašo: „Jis buvo nuolatinė varomoji mano gyvenimo jėga – tiek darbe, tiek gyvenime, petys, ant kurio galėjau išsiverkti, ir nuostabus draugas. Iliustracijos, kurias jis sukūrė „Pink Floyd“ nuo 1968 metų iki šios dienos yra neatskiriama mūsų kūrybis dalis. Aš jo ilgėsiuosi“.

S.Thorgersonas per savo karjerą albumo viršelius kūrė „Offspring“, „Muse“, „Mars Volta“, Peteriui Gabrieliui, „Audioslave“, „Cranberries“ ir daugeliui kitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?