Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 18

Muzikinės komedijos virtuozai „MozART Group“ džiugins Lietuvos publiką

Gali išgirsti daugybę pasakojimų apie tai, ką šie keturi vyrai daro scenoje, ir vis tiek po koncerto išeisi apstulbęs, pralinksmintas, bandydamas suvokti tai, ką pamatei. Taip kalbama apie gruodžio 18-ąją Vilniaus Kongresų rūmuose koncertą surengsiantį styginių kvartetą „MozART Group“, kurio pasirodymai visame pasaulyje sprogdina suvokimo apie klasikos atlikėjus sampratą.
MozART Group
MozART Group

Keturi solidžiais frakais pasipuošę muzikantai ramiai pradeda griežti Wolfgango Amadeaus Mozarto kūrinį, tačiau netrukus jis perauga į Michaelo Jacksono melodiją, o dar po kelių minučių violončelininkas groja, stovėdamas ant vienos kojos ir rakete stuksendamas stalo teniso kamuoliuką.

Paskelbus kūrinį „O sole mio“, į sceną muzikantai iškviečia žiūrovą, kuris tampa ir stebinančio, ir juoko ašaras spaudžiančio teatrališko epizodo žvaigžde. „Kartą Amerikoje į sceną iškvietėme tikrą kaubojų. Jis labai stengėsi, bet jo iš popieriaus lapo dainuojami žodžiai skambėjo baisiai juokingai. Pavadinome šį kūrinį „Trys tenorai“, – pasakoja kvarteto nariai.

Bandymai atlikti špagatą, kankano žingsneliai – ir visa tai nepaleidžiant instrumentų iš rankų. Nenuostabu, kad žiniasklaida šį kvartetą dažnai geraširdiškai vadina „chuliganais su frakais“.

Tačiau nereikia suklysti – pasaulį pakerėjusio muzikinio projekto dalyviai tikrai nėra juokdariai. Geros nuotaikos porciją dovanojantys atlikėjai primena visiems žinomą tiesą, jog scenoje juokauti su sudėtinga muzika gali tik puikiai ją išmanantieji.

Filipas Jaslaras, Michalas Sikorskis, Pawelas Kowalukas ir Bolekas Blasczykas – pripažinti styginių instrumentų virtuozai, geriausiais pažymiais baigę prestižines muzikos akademijas Varšuvoje bei Lodzėje.

Jie puikiai sugeba groti rimtus akademinės muzikos kūrinius, tačiau didžiulį populiarumą kvartetui pelnė originaliu, humoro kupinu požiūriu į nemirtingą klasiką. Kai Antonio Vivaldi kūriniai prieš publikos akis nejučiomis tampa „The Beatles“ hitais, žiūrovai negali atsistebėti netikėtomis Lenkijos muzikantų idėjomis ir sugebėjimu supinti iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus dalykus.

Į naują rūbą gerai žinomas melodijas įvelkantys kvarteto nariai visada sugeba sužadinti žiūrovų emocijas. Jų pasirodymuose publika dažnai negali sulaikyti juoko, tačiau yra ir epizodų, kuriuose „MozART Group“ savo auditoriją sujaudina iki ašarų.

Viskas prasidėjo 1995-aisiais, kai keturi talentingi bičiuliai vieno TV kanalo laidai pradėjo kurti trumpus siužetus – juose klasikinės muzikos kūrinius jie papildė pokštais ir žaismingais triukais. Po poros metų kvartetas kabareto festivalyje debiutavo „MozART Group“ pavadinimu ir pristatė pirmąją savo programą „Mozartas dar gyvas“.

Nuo to laiko grupės populiarumas tik didėja – kvarteto pasirodymų DVD vien Lenkijoje parduoti šešiaženkliu tiražu. Kalbos apie neįtikėtinus dalykus scenoje išdarinėjančius atlikėjus pasklido po visą pasaulį – pastaruosius keletą metų grupė užsienyje koncertuoja dažniau nei gimtinėje. „MozART Group“ gastrolės nusidriekė iki Azijos ir Šiaurės Amerikos.

Neseniai grupė Bahreino karaliaus kvietimu viešėjo šios šalies festivalyje, kur turtingiausiems planetos žmonėms greta Lenkijos muzikantų koncertavo dainininkai Andrea Bocelli ir Julio Iglesias. Grupė yra surengusi pasirodymų su garsiais pantomimos artistais ir legendiniu amerikiečių džiazo vokalistu Bobby McFerrinu. Didelio pagarbos ženklo gimtojoje šalyje kvartetas sulaukė pernai – Lenkijos vadovo Bronislawo Komorowskio kvietimu koncertavo Prezidentūroje. Svarbiems svečiams muzikantai pasirodė renginyje, skirtame šalies pirmininkavimui Europos Sąjungai.

„Mūsų nesustabdo koncertų salių formalumas, klasikos atlikėjo gyvenimo nuobodulys, klasikos fanatikai ir roko ar repo gerbėjai, kurie apskritai nemėgsta klasikos. Su savo mūza elgiamės, nevengdami humoro, ji visiškai neprieštarauja“, – sako artistai. Ir juokais priduria, jog grupė turi ir penktąjį narį, kurio vardas – Mozartas.

Nenupasakojamą muzikos ir humoro derinį sukūrę atlikėjai į Lietuvą vieninteliam pasirodymui atvyks po gastrolių Prancūzijoje. Jau suplanuoti kitais metais vyksiantys „MozART Group“ pasirodymai Šveicarijoje, Vokietijoje, Japonijoje ir kitose šalyse. Koncertų rengėjų graibstomo kvarteto pasirodymų grafikas sudėliotas net iki 2014-ųjų pradžios.

104 – 204 litų kainuojantys bilietai į vienintelį „MozART Group“ koncertą Kongresų rūmuose platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt

Koncertą rengia didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „BDG Music“, šįmet mūsų šalyje jau pristatęs Marilyn Mansono, „Red Hot Chili Peppers“, Lady Gagos, Stingo ir kitų muzikos žvaigždžių pasirodymus. Spalio 26-ąją Pramogų arenoje „BDG Music“ surengs muzikinį spektaklį „Eseninas. Chuligano išpažintis“ su Rusijos kino žvaigžde Sergejumi Bezrukovu, gruodžio 15 dieną Vilniaus Kongresų rūmuose – Vienos Johanno Strausso festivalio orkestro koncertą, o gruodžio 30-ąją Pramogų arenoje – ugningą Gorano Bregovičiaus pasirodymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai