Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 19

Naująjį albumą Vilniuje pristatę „God Is An Astronaut“ nukėlė publiką į kosmosą

Po dviejų sėkmingų koncertų Lietuvoje į Vilnių sugrįžo ir savo naują albumą „Helios | Erebus“ pristatė bene geriausi Europoje post roko, ambient ir elektroninės muzikos sintezės veteranai – „God Is An Astronaut“. Rugsėjo 16-tą dieną muzikiniame teatre „New York“ airių instrumentinės muzikos genijai viešėjo jau trečiąjį kartą.
Trečiasis grupės „God is an Astronaut“ pasirodymas Vilniuje / Kristinos Editos Krikščiūnaitės nuotr.
Trečiasis grupės „God is an Astronaut“ pasirodymas Vilniuje / Kristinos Editos Krikščiūnaitės nuotr.

Trumpai prisimenant jų koncertinę istoriją, pirmąjį kartą „God Is An Astronaut“ Lietuvoje pasirodė 2012-iais, tik po dešimties metų nuo grupės susikūrimo.

Mūsų auditorijai tai nebuvo įprastas pasirodymas: tokį muzikinį stilių grojančios grupės nedažnai viešėdavo Lietuvoje.

Tačiau tiek pirmąjį, tiek trečiąjį kartą klausytojai grupę išlydėjo garsiomis ovacijoms ir prašymais pakartoti kūrinius, o airių penketukas jau trečią kartą į savo intensyvų koncertinių turų tvarkaraštį įtraukia ir Vilnių.

Praturėjo naujais sąskambiais

Koncerto vakarą muzikinis teatras ,,New York“ nestokojo žmonių, ir publika buvo labai įvairi. Dalį lankytojų, veikiausiai, galėtume kitu metu sutiktumėte metalo muzikos koncertuose, dalį – vietiniuose open air'uose.

Nors airiai ,,God is an Astronaut“ neretai gretinami su tokiomis post roko legendomis, kaip „Mogwai“ ar „Explosions in the Sky“, tačiau jų lyderis Torstenas Kinsella kartą yra pareiškęs: „Mes negrojame post roko. Galbūt turime tam sudėtinių dalių, bet nesiruošiame laikytis taisyklių.“

Elektroniką, vyravusią pirmajame jų albume, pakeitė post/atmosferinis/ambient rokas.
Išgirdę naująjį jų albumą „Helios | Erebusatrastumėte stiprią energiją ir nušviesėjančią ramybę; lėtą vystymąsi, besimainantį su sinkopuojančių ritmų energija. Tai instrumentinė muzika, kurioje kiekvienas gali atrasti sau patinkančių kūrinių.

Aukštą pasaulinį pripažinimą grupei atnešė pasitikėjimas savimi ir profesionalumas. Užsidegimas savo darbui, laisva kūryba, nemonotoniškas akordų pasikartojimas, žaismas su apšvietimu ir valdomais muzikos instrumentais. ,,Dievas astronautas“ savo gerbėjus tikrai nukėlė už šio pasaulio ribų.

Glaustai apie grupę

2002 m. ,,God is an Astronaut“ įkūrė broliai dvyniai Torstenas ir Nielsas Kinsella, ir vėliau prie jų prisijungę dar du profesionalūs muzikantai.

Nuo 2013-ų metų jų grupę sudaro 5 nariai. Pavadinimui pasiskolinę frazę iš Cliverio Barkerio filmo „Nightbreed, grupės nariai nuosekliai ir talentingai įgyvendino savo muzikines idėjas.

Per porą metų juos išgarsino jų pačių klausytojai, puikių atsiliepimų negailėję muzikos kritikai. Originalios dainos, skoningi audiovizualizacijų efektai, emociją ir kūrinius iliustruojantys pasirodymai tik ištrūkus ir studijos patalpų vaikinus privertė ir toliau susitelkti ties kūryba. Jie neišblėso per visus trylika metų.

Šiandienai ,,God is an Astronaut“ yra išleidę jau aštuonis albumus, surengę sėkmingus turus JAV ir Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento