Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Naujas grupės „Solo Ansamblis“ dvigubas vinilas – dalybos atradimais ir favoritais su Lietuvos publika

Koncertus Palangoje ir Kaune planuojantis kvartetas „Solo Ansamblis” nekantrauja savo gerbėjams pristatyti savo naują leidinį. Metų pradžioje Lietuvos muzikos apdovanojimuose M.A.M.A. metų elektroninės muzikos apdovanojimą pelnęs kolektyvas toliau tyrinėja šį žanrą, o šių paieškų rezultatai netrukus materializuosis dvigubame vinile „SAoRD x SArmxRD“, rašoma pranešime spaudai.
Solo Ansamblis ir Roe Deers
Solo Ansamblis ir Roe Deers / Asmeninio archyvo nuotr.

Šį ypatingą leidinį birželio 28-tąją pirmieji galės įsigyti festivalio „Juodas Kaunas“ lankytojai, o vėliau jį bus galima užsisakyti ir internetu.

Pirmoje plokštelėje klausytojai ras 2023-tųjų pavasarį tik skaitmeniniu formatu išleistą „SAoRD“ – bendrą darbą su žinomu tarptautinės šokių muzikos aikštelės žaidėju, tos pačios M.A.M.A. kategorijos nominantu „Roe Deers“. Liūdnųjų šokių meistrai „Solo Ansamblis“ ir elektroninės muzikos riteris Liudas Lazauskas, geriau žinomas kaip „Roe Deers“, sujungė savo pulsacijas, kviesdami į bendrą potyrį – nuo šėlsmo iki judesio meditacijos.

Asmeninio archyvo nuotr./„SAoRD x SArmxRD“
Asmeninio archyvo nuotr./„SAoRD x SArmxRD“

Antroje plokštelėje, „SArmxRD“, skamba tų pačių kūrinių remiksai, kuriuos sukūrė grupės „Solo Ansamblis“ atrinkti menininkai: L.F.T., Charlie, Carlo Onda ir Patricia Kokett.

„Jų kūriniai jau kurį laiką sukasi mūsų diskotekose bei grojaraščiuose.“ – pasakoja „Solo Ansamblis“ narys Vytautas Leistrumas: „Džiaugiamės, kad būsimo leidinio remiksų autoriai – šiuo metu aktualūs ir mūsų labai mėgstami kūrėjai. Smagu, jog su jais, išskyrus L.F.T., esame pažįstami ir asmeniškai. Galima sakyti, visas šis remiksų albumas – mūsų būdas dalintis su Lietuvos publika savo atradimais ir favoritais.“

Vasaros pradžioje jau paleistas naujojo leidinio šauklys – „Solo Ansamblis“ kūrinio „Sepija“ remiksas, kurį sukūrė prodiuseris ir didžėjus L.F.T. iš Berlyno. Šokių aikštelei tinkama „Sepijos“ versija, papuošta jam būdingu electro / acid / wave skambesiu, klaidžioja tamsiais klubų koridoriais ir kviečia šokti taip, lyg niekas tavęs nematytų.

VIDEO: Solo Ansamblis x Roe Deers - Sepija (L.F.T. Remix)

„Solo Ansamblis“ nariai jau senokai mėgo Karl Kave kūrybą, o festivalyje „Kalabalik på Tyrolen“ Švedijoje susipažino ne tik su šio projekto prodiuseriu Carlo Rainolter iš Šveicarijos, bet ir dar su vienu jo alter ego Carlo Onda. Laisvalaikiu muziką kuriantis socialinis darbuotojas dirba su pažinimo sutrikimus patiriančiais žmonėmis. Carlo Onda vardu jis pristato pankišku požiūriu persmelktą ‘80-tųjų electropop, sukurtą pigiomis programomis, nemokamais skaitmeniniais instrumentais bei efektais.

Minėtame festivalyje Švedijoje lietuviai išgirdo ir Charlie – prodiusere ir atlikėja iš Lenkijos Leona Jacewska. Gimtojoje Krokuvoje ji organizuoja šokių vakarėlius „Szum“, kuriuose persipina šaltas mutant electro su putojančiu italo disco. Panašiai skambanti jos solinė kūryba puikiai rezonuoja su grupės „Solo Ansamblis“ liūdnų šokių formatu.

Kūrinio „Apnea“ remikso autorius – vienas originaliausių Lietuvos elektroninės muzikos kūrėjų Gediminas Jakubka, geriau žinomas Patricia Kokett vardu. Su šiuo prodiuseriu „Solo“ sieja ne tik muzikiniai tyrinėjimai, bet ir įrašų kompanija „Isla to Isla“ – būtent joje savo debiutinį albumą „QQ“ išleido „punktò“ – grupės nario Jono Šarkaus projektas.

„Solo Ansamblis“ džiaugiasi ir dėkoja, kad pavyko surasti laiko ir sukurti bendrą kūrinį bei kviečia į artimiausius koncertus. Birželio 23 d. „Solo Ansamblis“ švęs Jonines „Kablys+Jūra“ terasoje Palangoje, o birželio 28-tąją pasirodys festivalyje „Juodas Kaunas“ kartu su „ba.“, „Akli“, „dr.Green“ bei didžėjais Valdagger ir Mario Moretti. Šiame renginyje, be kitos grupės atributikos, bus galima įsigyti ir visiškai šviežią dvigubą vinilą su naujausiais grupės „Solo Ansamblis“ atradimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius