Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 07

Naujasis „Mountainside“ albumas – tamsus ir piktas

„Solitary, poor, nasty, brutish and short“ – „vienišas, vargingas, piktas, grubus ir trumpas“. Taip britų politinės filosofijos klasikas Thomas Hobbes aprašė žmogaus gyvenimą prigimtinėje būklėje. Taip vadinasi ir naujasis „Mountainside“ albumas. Pavadinimas, išduodantis, kad nieko linksmo klausytojai neišgirs. Albumas bus pristatytas lapkričio 9 d., šeštadienį, 20 val. festivalyje „MountainRock'vol.7“, kuris vyks Kauno lofte „Gargaras“.
„Mountainside“
„Mountainside“ / MS nuotr.

Naujasis „Mountainside“ darbas nustebins klausytojus, ilgesnį laiką negirdėjusius grupės. Pasukta prie labai sunkaus, tamsaus ir agresyvaus skambesio. Trečiasis „Mountainside“ albumas tai platus gitarinės muzikos laukas – nuo psichodelinio roko iki ekstremalaus metalo, nuo pankroko iki postroko. Tačiau didžiausias įkvėpimo šaltinis, idėjinio vado boso gitaristo Ryčio Bulotos teigimu, buvo doom metal.

„Nuo paskutinio albumo „All About Time“ išleidimo praėjo 6 metai. Tikrai ilgas laiko tarpas. Tačiau tas laikas nebuvo sugaištas veltui. Daug laiko užtruko naujų kūrinių sukūrimas, o vėliau įrašymas. Labai didelis dėmesys buvo skirtas garso kokybei. 

MS nuotr./„Mountainside“ albumo viršelis
MS nuotr./„Mountainside“ albumo viršelis

Taip pat jau yra įrašyti du trečdaliai antrosios albumo „Solitary, Poor, Nasty, Brutish and Short“ dalies medžiagos. Pristatę pirmąją dvigubo albumo dalį, didžiausią dėmesį skirsime antrosios užbaigimui“, – pasakojo muzikantai.

„Mountainside“ albumą „Solitary, poor, nasty, brutish and short“ pristatys lapkričio 9 d., šeštadienį, 20 val. Kauno lofte „Gargaras“ vyksiančiame jubiliejiniame festivalyje „MountainRock'vol.9/DEŠIMTMETIS“. Jame taip pat naują albumą „Kelio atgal nėra“ pristatys Vilniaus pankroko sunkiasvoriai Čiubas su „Erkė maiše“.

Klausytojų įvertinimui – daina „Stone Into Sand“ iš naujo „Mountainside“ albumo „Solitary, poor, nasty, brutish and short“:

Išleido tris albumus

Simboline „Mountainside“ pradžia laikomas pirmasis koncertas, kartu su „Lemon‘s Joy“ sugrotas 1996 metais gruodį tuometiniame Kauno klube „Gesta“. Kolektyvas susikūrė iširus „senos mokyklos“ thrash'o komandai „Delirium Tremens“.

1998 m. rudenį Vilniuje „Porno Sound“ studijoje buvo įrašyti keturi „gabalai“ – „Birutė“, „Positive“, „H.“, „Čemodančikas“ – ir išleista promo kasetė „Demo 1“. 2003 m. išleistas debiutinis grupės albumas „Distorted“. 

2007 m. kolektyvas pristatė antrąjį studijinį albumą „All About Time“, kurį išleido seniausia Baltijos šalyse nepriklausoma leidybos kompanija „Zona Records“. Dainos iš jo dažnai skambėjo „Opus3“ ir kitų radijo stočių eteryje, o taip pat buvo panaudotos jauno norvegų režisieriaus Fredrik'o Bryno filmo garso takelyje. Dainos iš abiejų albumų yra įtrauktos į įvairius muzikinius rinkinius.

„Mountainside“ daug kartų buvo nominuoti įvairiuose alternatyvios muzikos apdovanojimuose Geriausios roko/metalo grupės, Metų albumo kategorijose. Grupės yra grojusi beveik visuose svarbiausiuose šalies klubuose, festivaliuose, koncertavusi Latvijoje, Lenkijoje, Anglijoje. 

Viena scena „Mountainside“ dalinosi su „Entombed“, „Dismember“, Tito and Tarantula“, „New Model Army“, „The King“ ir kitomis garsiomis grupėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento