Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 05

Naujausiame „NI&Co“ vaizdo klipe – šiuolaikinės visuomenės aktualijos

Modernios muzikos mylėtojai „YouTube“ interneto svetainėje jau gali peržiūrėti naują ansamblio „NI&Co“ vaizdo klipą „Everyday More“.
„NI&Co“ vaizdo klipas
„NI&Co“ vaizdo klipas / Vytauto Juozėno nuotr.

Tai intriguojantis šiuolaikinės minimalistinės muzikos kūrinys su vokalu, kartojančiu žodžius: „Everyday (I) buy a lot of things. Everyday (I) buy more and more and ... End“ („Kasdien (aš) perku daug daiktų. Kasdien (aš) perku vis daugiau vis daugiau ir ... Pabaiga.“).

Vytauto Juozėno nuotr./„NI&Co“ vaizdo klipas
Vytauto Juozėno nuotr./„NI&Co“ vaizdo klipas

„Kūrinyje skambantis ir nuolat kartojamas sakinys – ne raginimas kasdien pirkti daugiau. Tai tiesiog  sarkastiškas žaidimas žodžiais ir repetatyvia muzikine kalba, siekiant atskleisti vieną iš aktualiausių ir skausmingiausių šiuolaikinės visuomenės temų“, – apie savo naujausią kompoziciją pasakojo autorius, nevengiantis drąsiai ir taikliai kalbėti apie perdėm vartotojiškus šiandienos žmogaus instinktus.

Šis kūrinys, tai – būsimos Gedimino Gelgoto simfoninės partitūros fragmentas, specialiai pritaikytas jo vadovaujamam ansambliui „NI&Co“.  Naujausią „NI&Co“ vaizdo klipą filmavo Vytauto Juozėnas, Didžiojoje Kintų bažnyčioje, pamaryje.

Anksčiau parašytas 26 metų kompozitoriaus Gelgoto kūrinys „Never Ignore the Cosmic Ocean“ žymaus dirigento K.Jaervi ir jo vadovaujamo Baltijos jaunimo filharmonijos orkestro 2012 m. buvo atliktas festivalyje „Young Euro Classics“, Berlyno „Konzerthaus“ salėje. Šis kūrinys, muzikos kritikų buvo įvertintas, kaip „sensacija“. 2013 – aisiais jis bus atliktas dar šešis kartus, festivaliuose Estijoje, Rusijoje, Lenkijoje, bei didžiausiame pasaulio klasikinės muzikos festivalyje “Schleswig – Holstein”, Vokietijoje.

VIDEO: „NI&Co“ vaizdo klipas „Everyday More“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?