Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 30

„Nida Jazz Maratone“ – tarptautinės žvaigždės ir festivalio naujovės

„Nida Jazz Maratonas“ jau 18-tą kartą rugpjūčio 1–4 dienomis pakvies kurorto svečius į džiazo vakarus ant Urbo kalno prie Nidos švyturio, rašoma pranešime žiniaskaidai.
Krzysztof Kobyliński
Krzysztof Kobyliński / Organizatorių nuotr.
Temos: 3 Džiazas Nida Muzika

Festivalio atidarymo koncertą rugpjūčio 3 d. pradės lenkų pianistas, kompozitorius, „etno“ džiazo kurėjas Krzysztof Kobyliński su tarptautine grupe: Rivka Shabi (vokalas, Izraelis), Dima Gorelik (gitara, Ukraina), Waldemar Linder (mušamieji) ir Edi Sanchez (bosinė gitara, Kolumbija).

Ester Rada (Izraelis) – pagrindinė festivalio žvaigždė. Iš Etiopijos kilusios Izraelio dainininkės muzikoje jungiasi džiazo, funk‘o, hip-hop‘o, soul‘o ugningi ritmai.

Savo kaip dainininkės karjerą Ester Rada pradėjo ne scenoje, o kariuomenėje. Neturtingų emigrantų iš Afrikos dukra dainavo kariniame orkestre. Po to ji tapo žinoma televizijos serialų ir teatrų aktorė, subūrusi grupę koncertavo Izraelyje.

Už pirmąjį savo albumą „Live Happens“, sužavėjusį kritikus spalvingu įvairių kultūrų deriniu, Ester buvo nominuota MTV Europos apdovanojimui. Nuo tada jos karjera šovė aukštyn visame pasaulyje. Ji pristatoma kaip naujoji Artimųjų Rytų muzikos siela, o jos atliekama muzika lyg egzotiškų ritmų fejerverkas sproginėja didžiųjų pasaulio festivalių scenose.

Vokalistė Veronika ChiChi Quartet (Lietuva) pradės rugpjūčio 4 dienos programą prie Nidos švyturio. Tai kylanti Lietuvos džiazo padangės žvaigždė, konkursų „Jazz Voices“, „Nomme Jazz“ ir „Riga Jazz Stage“ laureatė, koncertuojanti su savo kvartetu (Dmitrij Golovanov – klavišiniai, Heikko Remmel – kontrabosas, August Baron – perkusija).

Rugpjūčio 4 d. vakarą nepraleiskite ir tarptautinės Berlyno žvaigždžių grupės „The BootyJive“ koncerto. Jų muzikoje išgirsime intriguojančių Franko Zappa‘os ir Jameso Browno sąsajų.

Šių metų „Nida Jazz Maratono“ naujovė – rugpjūčio 1–2 dienomis vyksiantys nemokami jaunųjų Lietuvos atlikėjų koncertai Bardų skverelyje, prie Vytauto Kernagio skulptūros.

„Norime suteikti erdvę pasirodyti talentingam jaunimui, padėti jų žinomumui augti ir drauge išplėsti muzikinę festivalio erdvę Nidos mieste. Tikimės, kad ši naujovė taps nuolatine mūsų festivalio dalimi“, - sako festivalio įkūrėjas ir prodiuseris Leonidas Šinkarenka.

Šiemet Nidos publika marių pakrantėje galės pasiklausyti grupių „Lumière“ (rugpjūčio 1 d.) ir „Kasparas Petkus Trio” (rugpjūčio 2 d.) atliekamų programų. Kaip sako „Lumière“ grupės nariai, „mūsų sielas vienija džiazo muzika, mes kvėpuojame ir gyvename vedini vienos aistros. Aistros muzikuoti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas