Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2022 02 09

„Nulis:s:s:s“ pristato debiutinį albumą „Lydis“

Laurynas Jukonis melomanams yra gerai žinomas iš projektų „Girnų Giesmės“, „oro!oro!“, „Budrūs“, „Vėlu“ ir kitų. „Nulis:s:s:s“ yra nauja kūrėjo priemonė garso energijos tyrinėjimams, rašoma pranešime spaudai.
„Nulis:s:s:s“
„Nulis:s:s:s“

Nuo 1995 metų po įvairiais pseudonimais muziką kuriantis ponas Jukonis yra pelnytai laikomas Lietuvos postindustrinės muzikos ramsčiu. 2014-ais metais startavęs projektas „Nulis:s:s:s“ operuoja pulsuojančių ritminių struktūrų ir aštrių triukšmo garsų dirvoje, kurioje šiltų analoginių garsų generuojamos melodijos persipina su elektroninių įrenginių sukeliamais rezonansais.

„Dirbant prie albumo kūrimo galvoje kurį laiką įkyriai sukosi žodis „lydis“. Tai senas žodis reiškiantis ištęstinį vyksmą, trūkį, eigą. Taip pat yra sąsaja su išlydžiu. O apie muziką nėra ką daug pasakoti, jos reikia klausyti“, - asketiškai albumo koncepciją komentuoja Laurynas Jukonis.

Nulis:s:s:s kūrinys „Švaistra“

„Nulis:s:s:s“ yra pasirodęs daugelyje žinomų Lietuvos alternatyvios muzikos festivalių, pvz.: „Mėnuo Juodaragis“, „Yaga Gathering“, „Area“ ir kt. Lauryno Jukonio kompozicijos ne kartą ekspertų buvo atrenkamos į Lietuvos kūrybinį potencialią atspindinčias įvaizdines kompiliacijas pvz.: „Note Lithuania: Experimental Electronic“, „Note Lithuania: Beyond Folk“.

„Nulis:s:s:s“
„Nulis:s:s:s“

„Lietuvoje nėra daug muzikos veikėjų nusipelniusių, kad jų kompozicijos sugultų vinilo plokštelėje. Džiugu, jog pagaliau Lauryno kūryba sulauks šio atpildo. Ne mažiau džiugu, kad prie šio projekto dirbo tarptautinė profesionalų komanda: albumo masteringą Niujorko studijoje atliko ambient muzikos korifėjus Rafael Anton Irisarri, o plokštelės apipavidalinimo darbais rūpinosi Albanijoje reziduojanti dizaino studija Cosmic Bees“, - teigia Suru Records vadovas Andrzej Bong.

Nulis:s:s:s albumas „Lydis“ pasirodys vasario 22 dieną leidykloje „Suru Records“.

Albumą dalinai finansavo Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius