Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Nuo „Grammy“ laureatų iki Jessicos Shy: 50 koncertų, kuriuos verta išgirsti šią vasarą

Nuo pasaulinio lygio pop žvaigždžių iki klasikinės muzikos atlikėjų, nuo jaukių kamerinių akustinių koncertų iki grandiozinių, užmigti neleisiančių šou. 15min rekomenduoja 50 muzikinių renginių, kuriuos dar turite aplankyti šią vasarą. Renginiai sudėti chronologine tvarka.
Jessica Shy
Jessica Shy / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

1

Yungblud

Asmeninio archyvo nuotr./Yungblud
Asmeninio archyvo nuotr./Yungblud

Lukiškių kalėjimo kieme savo pirmąjį pasirodymą Lietuvoje surengs Z kartos ikona, jaunimo balsas ir tikra britų roko žvaigždė YUNGBLUD. Neabejotinai vienas įdomiausių ir drąsiausių vardų vasaros koncertų kalendoriuje.

Nėra daug jaunų muzikos kūrėjų, kurių apsilankymo Lietuvoje būtų laukiama taip nekantriai kaip Yungblud. Skamba kaip paradinė frazė, bet šiuo atveju ji labai tinka. Šis pasirodymas Vilniuje – didelio Yungblud turo po pasaulį dalis.

Kada

birželio 5 d., 19 val.

Kur

Lukiškių kalėjimas

Kiek

51 euras

2

„G&G Sindikatas“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./G&G Sindikatas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./G&G Sindikatas

„Nepaprastai džiaugiamės galėdami pradėti vasarą taip smagiai iš karto trimis galingais koncertais trijuose gražiausiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Palangoje, – rašoma „G&G Sindikato“ koncertų turo anonse. – Kaip visada – geriausi gabalai, geriausia nuotaika, kiečiausi reperiai ant scenos, gražiausios moterys ir karščiausi vyrai.“

Kada

Birželio 5, 13 ir 21 d.

Kur

„Oldman“ Kaune, „Vasaros terasoje“ Vilniuje ir „Oldman“ Palangoje

Kiek

25 eurai

3

„Leon Somov & Jazzu“

Lino Masioko nuotr./Leon Somov & Jazzu
Lino Masioko nuotr./Leon Somov & Jazzu

Birželio 7 d. sostinės Vingio parke įvyks laukiamiausias metų elektroninės muzikos šou – „One Night Only“. Įspūdingoje estrados scenoje vienai nakčiai atgims legendinis Lietuvos duetas – „Leon Somov & Jazzu“. Skambant visų išsiilgtiems hitams, į euforinę būseną pakylės inovatyvus tarptautinės komandos „Light A Sky“ pilotuojamas dronų šou. Galinga garso ir vaizdo sinergija, užburianti 3D choreografija danguje – tik kartą, ir tik Vingio parke. Neabejokite – tai bus naktis, kurią įsiminsite visam gyvenimui.

Kada

birželio 7 d. 20 val.

Kur

Vilniaus Vingio parkas

Kiek

35–99 eurai

4

Sting

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Stingo koncertas „My Songs“ Kaune
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Stingo koncertas „My Songs“ Kaune

Stingo grandiozinis šou „My Songs“ – tai unikalus dinamiškas pasirodymas, kuriame skamba visų mylimiausi hitai, apimantis jo, kaip „The Police“ nario ir kaip solo atlikėjo, karjerą. Laikraštis „The Times“ pavadino šį ilgiausią istorijoje atlikėjo koncertinį turą „meistriškumo klase“ ir pabrėžė: „Stingas neabejotinai yra aukščiausio rango atlikėjas, turintis ypač didelį pasaulį užkariavusių hitų katalogą.“

Vos daugiau nei 2-jų valandų trukmės koncerte, nuskambės daugybė ikoninių atlikėjo dainų, tarp kurių tokie popmuzikos perlai, kaip „Englishman in New York“, „Fields of Gold“, „Roxanne“, „Every Breath You Take“, „Message in a Bottle“ ir kt. Pasirodymo metu Stingui akomponuos daugelį metų kartu su juo koncertuojanti roko muzikantų grupė.

Kada

birželio 9 d., 20 val.

Kur

Kauno Žalgirio arena

Kiek

75,10–132,60 euro

5

„Jungle“

Irmanto Gelūno nuotr./„Jungle“ koncertas Vilniuje
Irmanto Gelūno nuotr./„Jungle“ koncertas Vilniuje

Lietuvos publikai jau gerai pažįstamas britų muzikos duetas „Jungle“ vėl atkeliauja į Vilnių. Birželio 10 d. grupė „Jungle“ surengs didelį ir skambų koncertą Kalnų parke. Panašu, kad Lietuvos sostinę „Jungle“ įsimylėjo ir jiems Vilnius yra labai reikšminga turo stotelė. Draugystė yra viskas. Jie grįžta „8 Days A Week“ kvietimu. Laukia naujo albumo „Volcano“ pristatymas. Tai jau dabar yra vienas rimčiausių vasaros muzikos įvykių visoje Lietuvoje.

Kada

birželio 10 d., 19 val.

Kur

Kalnų parkas Vilniuje

Kiek

66 eurai

6

Giedrė

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Giedrė Kilčiauskienė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Giedrė Kilčiauskienė

Dainų autorė ir atlikėja Giedrė rengia savo naujojo albumo „Kiaurai sielas“ pristatymo koncertus. „Tai bus, ko gero, labiausiai vientisas mano albumas. Su emociniais skrydžiais ir nuopuoliais, – sako Giedrė. – Iš pradžių sukūriau, o tik po to supratau, kiek tai sveria. Atliekant naujas dainas gniužulas gerklėj stovi. Na, teks pasikliauti scenine patirtimi ir kažkokiu būdu neišsiduoti scenoje, kad kiaurai savo pačios sielą veriu. Mano publika yra reikli, todėl esu įsitikinusi, kad šis naujas emocinis rebusas – kaip tik jai. Ir ačiūdie, nes aš viena pati tokio svorio nepakelčiau. Norintys šokti – šoks. Aš irgi šoksiu, ir sustingusi būsiu, ir juokausiu, ir neturėsiu, ką pasakyti. Niekas nepasikeitė. Gal tik dar daugiau taiklumo ir sustabdančių metaforų.“

Kada

Birželio 12, 20 ir 22 d.

Kur

Vasaros terasoje Vilniuje, „Oldman“ Kaune, „Oldman“ Palangoje

Kiek

27–30 eurų

7

Monique

Monika Pundziūtė-Monique / Justės Urbonavičiūtės nuotr.
Monika Pundziūtė-Monique / Justės Urbonavičiūtės nuotr.

Monika Pundziūtė-Monique vasarą pradeda koncertų turu Vilniuje, Kaune ir Palangoje. „Noriu grįžti namo! Pas jus, į sceną. Juoktis, šokti, verkti ir dainuoti“, – renginio anotacijoje teigė atlikėja.

Kada

birželio 13, 20 ir rugpjūčio 17 d.

Kur

Menų fabrike „Loftas“ Vilniuje, KKC terasoje Kaune ir „Kablys + jūra“ Palangoje

Kiek

26,20 euro

8

„Five Finger Death Punch“

„Live Nation Lithuania“ nuotr./„Five Finger Death Punch“
„Live Nation Lithuania“ nuotr./„Five Finger Death Punch“

Milijonus įrašų pardavusi amerikiečių grupė „Five Finger Death Punch“, kuri šią vasarą pirmąkart koncertuos Lietuvoje, patvirtino, kad prie jos koncerto jungiasi bene garsiausia Vengrijos metalo muzikos grupė „Ektomorf“. JAV sunkiojo roko atstovus „Five Finger Death Punch“, kurių vienintelis koncertas birželio 13-ąją dieną įvyks „Žalgirio“ arenoje Kaune, jau anksčiau skelbė, kad gastrolėse po Europą juos lydės specialusis svečias – amerikiečių sunkiojo metalo grupė „Ice Nine Kills“. Šiandien oficialiai pranešta, kad „Five Finger Death Punch“ koncerte Kaune pasirodys ir Vengrijos sunkiosios muzikos scenos atstovai „Ektomorf“, pristatysiantys pernai išleistą albumą „Vivid Black“.

Kada

birželio 13 d., 20 val.

Kur

Kauno Žalgirio arena

Kiek

70,10–87,60 euro

9

15-asis LVSO vasaros festivalis

Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Gintaras Rinkevičius
Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Gintaras Rinkevičius

Gedulo ir vilties dieną Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras atliks vieną įstabiausių kūrinių pasaulyje – Wolfgango Amadeus Mozarto „Requiem“ keturiems solistams, chorui ir simfoniniam orkestrui. Šį vakarą W.A.Mozarto „Requiem“ atliks operos solistai sopranas Austėja Zinkevičiūtė, mecosopranas Ieva Prudnikovaitė, tenoras Karolis Kašiuba ir bosas Raimundas Juzuitis. Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui diriguos meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius.

Kada

birželio 14 d., 19 val.

Kur

LVSO koncertų salė Vilniuje

Kiek

17–61 euras

10

Free Finga

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Free Finga
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Free Finga

Šviežias ir gaivališkas „Plastikos“ albumas pradeda savo vasaros koncertų turą. Vienintelis pajūrio koncertas – visada laukiančioje Palangoje, jaukiame „Oldman“ kieme.

Kada

birželio 14 d., 20 val.

Kur

„Oldman“ Palangoje

Kiek

27,20 euro

11

Suzi Quatro, Bonnie Tyler, Samanta Fox, Nik Kershaw

Lukas Balandis / BNS nuotr./Suzi Quatro koncertas Vilniuje
Lukas Balandis / BNS nuotr./Suzi Quatro koncertas Vilniuje

Sapnas tęsiasi ir turbūt jau dabar nė 300 gyventojų neturinčio Kilučių kaimo muzikos gerbėjams pristatyti nereikia. Dar nenurimus šią vasarą ten driokstelėjusio antrojo legendinių muzikantų koncerto aidams, tik ką atskriejo žinia: 2024 metų birželio 15 dieną Biržų rajono pusiasalyje į sceną žengs dar keturios pasaulinio garso žvaigždės – Suzi Quatro, Bonnie Tyler, Samantha Fox ir pirmą kartą Lietuvoje koncertuosiantis Nikas Kershaw!

Kada

birželio 15 d. 18 val.

Kur

Kilučių ežero pusiasalis Biržuose

Kiek

38,70–251,20 euro

12

„Dry Cleaning“

Max Meichowski nuotr./„Dry Cleaning“
Max Meichowski nuotr./„Dry Cleaning“

Muzikos agentūra „8 Days A Week“ skelbia dar vieną vasaros koncertą su gitaromis. Patvirtinta, kad birželio 15 d. į Lietuvą atvyksta kietos leidyklos „4AD“ pasididžiavimas britų grupė „Dry Cleaning“. Viso pasaulio melomanų mėgstama grupė iš Pietų Londono Vilniuje pristatys savo naują kūrybą. Tai bus pirmasis toks „Dry Cleaning“ gyvas pasirodymas Baltijos šalyse.

Kada

birželio 15 d., 19 val.

Kur

Lukiškių kalėjimas Vilniuje

Kiek

41 euras

13

„Nazareth“

Birželio 15 dieną prie žvaigždžių Bonnie Tyler, Samantos Fox, Suzi Quatro ir pirmą kartą Lietuvoje koncertuosiančio Niko Kershaw, birželio 16 dieną, sekmadienį, jungiasi legendinė sunkiojo roko grupė – „Nazareth“.

Kada

birželio 16 d. 17 val.

Kur

Kilučių ežero pusiasalis Biržuose

Kiek

51,20–251,20 euro

14

Alyona Alyona

Alyona Alyona / Manto Repečkos nuotr.
Alyona Alyona / Manto Repečkos nuotr.

Ryškiausia ukrainiečių repo scenos žvaigždė Alyona Alyona sugrįžta. „The New York Times“ Alyona Alyona įvardino kaip vieną iš 15 įdomiausių Europos naujos kartos atlikėjų. Ją taip pat įvertino „The Guardian“ ir „Vogue“. Netrukus po to ukrainiečių reperė atsidūrė ir prestižiniame „Forbes 30 Under 30“ sąraše. 2021 m. „Music Moves Europe Talent Awards“ ji pelnė „Public Choice Award“ titulą.

Alyona Alyona debiutinis vaizdo klipas „Ribki“ tapo virusiniu hitu Ukrainoje, po kurio pasirodymo jauna darželio auklėtoja iš nedidelio miestelio netoli Kyjivo per vieną naktį tapo tikra muzikos sensacija.

Kada

birželio 20 d., 20 val.

Kur

Vasaros terasa Vilniuje

Kiek

25 eurai

15

Mantas Jankavičius

Liusjeno Kulbio nuotr./Mantas Jankavičius
Liusjeno Kulbio nuotr./Mantas Jankavičius

Aktorius ir dainininkas Mantas Jankavičius, praėjusią žiemą trijose didžiausiose šalies arenose surengęs 25-erių metų scenoje gimtadienio koncertus, klausytojų prašymu skelbia pratęsimą – kviečia į ketvirtą ir paskutinį tokio formato muzikos ir teatro šou „12 violončelių“.

Kada

birželio 22 d., 20 val.

Kur

Palangos koncertų salė

Kiek

31–47 eurai

16

Vaidas Baumila

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaidas Baumila
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaidas Baumila

Vasaros lygiadienis – tai vienintelis laikas metuose, kai ribos tarp svajonės ir realybės trumpam išnyksta ir beveik viskas pasidaro įmanoma. Šis laikas neatsitiktinai pasirinktas didžiausiam Vaido Baumilos šou po atviru dangumi „Vasarvidžio naktis“, kuris išsiskirs dėmesiu estetikai ir atmosferai, netikėtomis staigmenomis ir paslaptingumu.

Kada

birželio 22 d.

Kur

Klaipėdos vasaros estrada

Kiek

29–42 eurai

17

„Sleaford Mods“

Eweno Spencerio nuotr./„Sleaford Mods“
Eweno Spencerio nuotr./„Sleaford Mods“

Negalėjimo nieko atrasti laikais „Sleaford Mods“ pasirodymą būtina pamatyti gyvai. Juos garbina pats Iggy Popas, kuris ką tik naujausią „Sleaford Mods“ darbą „BBC Radio 6“ eteryje įvardino kaip geriausią metų albumą. O jis tikrai žino, kas yra gerai. Garantuojam – „Sleaford Mods“ padarys viską, kad pabėgusieji į kalėjimą nenusiviltų, patirtų katarsį ir norėtų dar.

Kada

Birželio 26 d., 19 val.

Kur

Lukiškių kalėjimas Vilniuje

Kiek

26 eurai

18

Džordana Butkutė

„Prokadras“ nuotr./Džordanos Butkutės koncertas
„Prokadras“ nuotr./Džordanos Butkutės koncertas

Džordana Butkutė – tai, išskirtinio balso, išvaizdos ir charakterio moteris, kurios dainas žino tikriausiai kiekvienas. Šią vasarą scenos karaliene tituluojama atlikėja vyks į didžiuosius Lietuvos miestus ir savo gerbėjus pasitiks su naujais skambesiais. Scenoje su Džordana kartu pasirodys gyvo garso grupė, tad nusimato įsiminti vakarai su visiems puikiai žinomomis, bet kiek kitokį skambesį įgijusiomis bei naujausiomis dainomis

Kada

birželio 27 d., rugpjūčio 9 d. ir 15 d.

Kur

Vasaros terasa Vilniuje, „Oldman“ Kaune, Palangos koncertų salė

Kiek

39 eurai

19

„ba.“ ir „Solo Ansamblis“

„Solo Ansamblis“
„Solo Ansamblis“

Pasak koncerto organizatorių, tai bus „juodas išpuolis Lietuvos širdyje“. Birželio pabaigoje „Pergalės“ gamykloje Kaune koncertuos „Ba.“, „Solo Ansamblis“, „Dr. Green“, „Akli“ bei „Valdagger x Mario Moretti“. Įėjimas nuo Karaliaus Mindaugo pr.

Kada

birželio 28 d., 20 val.

Kur

„Pergalės“ gamykla Kaune

Kiek

50 eurų

20

„Grammy“ laureatė Nicole Zuraitis ir Kauno bigbendas

Vida Press nuotr./Nicole Zuraitis „Grammy“ apdovanijimuose
Vida Press nuotr./Nicole Zuraitis „Grammy“ apdovanijimuose

Pažaislio festivalis kviečia į neeilinį muzikinį susitikimą su šiemet „Grammy“ apdovanojimuose triumfavusia Amerikos džiazo žvaigžde Nicole Zuraitis. JAV gimusi, tačiau lietuviškas šaknis turinti N.Zuraitis yra ne tik talentinga pianistė, tris solinius albumus išleidusi kompozitorė, bet ir pasaulinio garso grupės „Birdland Big Band“ vokalistė bei „Litchfield Jazz Camp“ fakulteto narė, vedanti dainų kūrimo bei džiazo vokalo seminarus visame pasaulyje. Jos įrašas „How Love Begins“ tapo geriausiu vokalinio džiazo albumu ir atnešė jai pirmąjį „Grammy“ apdovanojimą.

Kada

birželio 28 d., 20 val.

Kur

Pažaislio vienuolynas Kaune

Kiek

31,10 euro

21

„Kamanių šilelis“

Stopkadras/„Kamanių šilelis“
Stopkadras/„Kamanių šilelis“

Kai vasara, visas „Kamanių šilelis“ sujuda ir ima dūgzti garsiausiai metuose. Kai vasara, žiūrėti į saulę labiausiai norisi ten, kur miestų stogai jos neužstoja. Kai vasara, visokios bangos ne tokios baisios, nes nešaltos. Būtent todėl bangoms, saulei ir muzikai kviečiame susitikti Palangoje, kur turėsim daug erdvės šokiams ir apsikabinimams, ašaros nubraukimui ir vakarėliui, nes susitiksim po atviru dangumi, per 30 žingsnių iki jūros.

Kada

birželio 29 d., 20.30 val.

Kur

„Oldman“ Palanga

Kiek

25 eurai

22

Asaf Avidan

Asaf Avidan
Asaf Avidan

Didelė muzikos žvaigždė ir pripažintas talentas iš Izraelio Asafas Avidanas liepos 4 d. grįžta Vilnių. Ir ne šiaip sau, o naujo savo albumo ir jo pristatymo turo „Ichnology“ proga. Graži koncertų Lukiškių kalėjimo didžiajame kieme tąsa. Asafas Avidanas – didis savo kartos balsas, žinomas jau daug metų. Dar tai – stiprus visaapimančio vieno asmens talento įrodymas. Būtinas pamatyti gyvai. Garantuojam – nuo jo bus sunku atitraukti akis.

Kada

liepos 4 d., 19 val.

Kur

Lukiškių kalėjimas Vilniuje

Kiek

41 euras

23

Two Feet

Asmeninio albumo nuotr./Two Feet
Asmeninio albumo nuotr./Two Feet

Lietuvos publikai jau gerai pažįstamas Two Feet vėl atkeliauja į Vilnių. Internete išgarsėjęs veikėjas iš Niujorko yra kietas muzikos kūrėjas su elektrine gitara. Liepos 5 d. Two Feet surengs nepamirštamą koncertą Lukiškių kalėjimo didžiajame kieme.

Kada

liepos 5 d., 19 val.

Kur

Lukiškių kalėjimas Vilniuje

Kiek

46 eurai

24

Alanas Chošnau

Ryčio Šeškaičio nuotr./Alano Chošnau hitų vakaras Šv.Kotrynos bažnyčioje
Ryčio Šeškaičio nuotr./Alano Chošnau hitų vakaras Šv.Kotrynos bažnyčioje

Visus pasiilgusius šilumos ir lengvo atostogų vėjo Alanas Chošnau jau kviečia į didįjį vasaros šou Palangos koncertų salėje 2024 m. liepos 6 d. – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Šiame koncerte vyks tikra šventė – apie ją kiek vėliau!

Garsaus ir talentingo dainų autoriaus ir atlikėjo A.Chošnau koncertas jums dovanos tik pačias gražiausias ir įsimintiniausias dainas iš 7 solinių lietuviškų albumų, tarp kurių „Laiškas ant sniego“, „Tu man esi“, „Kai svaigsta galva“, „Žvaigždele mano“, „Vien tik tau esu“, „Už sapnų“, „Geras jausmas“, „Išlaisvink mane“, taip pat naujo kūrybinio etapo kūriniai „Laukiau ilgai“, „Kiek upė turi krantų“, „Tūkstantis žodžių“, „Ilgesys“.

Kada

liepos 6 d., 20 val.

Kur

Palangos koncertų salė

Kiek

34,90–54,90 euro

25

Petras Geniušas

D.Matvejevo nuotr./Petras Geniušas
D.Matvejevo nuotr./Petras Geniušas

Charizmatiškas bei nenuspėjamas fortepijoninės muzikos grandas Petras Geniušas jau ne pirmus metus lepina Palangos publiką neordinarinėmis programomis. Šiemet greta vokiečių genijaus R.Schumanno ciklo „Bunte Blätter“ („Margi lapeliai“), girdėsime specialiai festivaliui parengtas P.Geniušo improvizacijas „Ką šiandien norėčiau papasakoti Čiurlioniui?“. „Improvizaciniu virusu“ atlikėjas „serga“ jau ne vienus metus. Publika yra girdėjusi P.Geniušo ansamblius su šio žanro meistrais V.Čekasinu, L.Mockūnu ir kitais. XII tarptautiniam Mikalojaus Konstantino Čiurlionio muzikos festivaliui Palangoje P.Geniušas dovanoja ypatingą dovaną – solines improvizacijas M.K.Čiurlionio kūrinių motyvais.

Kada

liepos 7 d., 20 val.

Kur

Palangos Kurhauzo koncertų salė

Kiek

16–30 eurų

26

Martynas Levickis

El Artography Laurynas Mak nuotr./Martyno Levickio turo „Cinema Sounds Tour“ koncertas Klaipėdoje
El Artography Laurynas Mak nuotr./Martyno Levickio turo „Cinema Sounds Tour“ koncertas Klaipėdoje

Šis koncertas – tai dar viena festivalio rengėjų dovana klausytojams ir gana reta galimybė Lietuvoje išgirsti pastaruosius kelerius metus Vokietijos sostinėje Berlyne gyvenantį, Londono Karališkojoje muzikos akademijoje dėstantį ir prestižinėse salėse bei festivaliuose koncertuojantį M.Levickį.

Šiam vakarui atlikėjas parengė ir ypatingą programą – kartu su paties suburtu ansambliu „Mikroorkéstra“ atliks italų kompozitoriaus Antonio Vivaldi koncertų ciklą „Metų laikai“. Tai – vienas populiariausių visų laikų klasikos kūrinių, skambėjęs nesuskaičiuojamoje daugybėje koncertų ir net filmų bei televizijos laidų – nuo „Sopranų“ ir „Simpsonų“ iki „Supermeno sugrįžimo“ ir „Žvilgsnio į žmogžudystę“.

Kada

liepos 7 ir 11 d., 20 val.

Kur

Palangos koncertų salė, Kauno valstybinė filharmonija

Kiek

24,94–45 eurai

27

Bryan Adams

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Bryano Adamso koncertas Kaune
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Bryano Adamso koncertas Kaune

Viena daugiausiai įrašų pasaulyje pardavusi roko žvaigždė oficialiai patvirtino, kad vasarą surengs koncertą Vilniuje. Vienintelis Bryano Adamso koncertas įvyks liepos 9-ąją dieną Vilniaus Kalnų parke. Mūsų šalyje garsusis Kanados muzikantas svečiuosis su pasaulinių gastrolių „So Happy It Hurts Tour“ šou programa.

Kada

liepos 9 d., 20 val.

Kur

Vilniaus kalnų parkas

Kiek

76,50–101,50 euro

28

Rūta Mur

Ievos Juros nuotr./Rūta MUR
Ievos Juros nuotr./Rūta MUR

Rūta MUR paruošė vasarai skirtą albumą „Meridiem“. Unikalaus balso atlikėja jį kartu su savo senesniais hitais pristatys Kaune, Palangoje ir Vilniuje. Laukia saldūs vasaros vakarai, kuriuos norėsis prisiminti. Taigi pasikviesk kartu ir mylimus.

Kada

liepos 11 d., 20 val.

Kur

„Oldman“ Kaune

Kiek

25 eurai

29

Gabrielė Vilkickytė su grupe ir Šv. Kristoforo kameriniu orkestru

Asmeninio archyvo nuotr./Gabrielė Vilkickytė
Asmeninio archyvo nuotr./Gabrielė Vilkickytė

Apgaubianti savo švelnumu ir vidine šviesa, įkvepianti savo drąsa ir talentu – Gabrielė Vilkickytė kviečia visus į muzikinę jausmų terapiją Bartninkų bažnyčios griuvėsiuose. Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, būgnai, bosas, gitara, birbynė, fortepijonas ir vienas balsas, dainuojantis gyvenimą, pripildys Bartninkų griuvėsius magiško grožio ir pačių tikriausių emocijų.

Kada

liepos 12 d., 21.30 val.

Kur

Bartninkų bažnyčios griuvėsiai Bartninkų seniūnijoje

Kiek

20 eurų

30

Mūza Rubackytė ir Dmitri Makhtin

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Mūza Rubackytė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Mūza Rubackytė

Tarptautinis M.K.Čiurlionio muzikos festivalis pristato du pasaulinio garso meistrus – legendinę pianistę Mūzą Rubackytę (Lietuva-Prancūzija-Šveicarija) ir smuiko virtuozą Dmitry Makhtin (Olandija). Po sėkmės ir apdovanojimų, įteiktų už kompaktinį diską (Diapason d'Or, 5* Classica, ffff Télérama), kuriame skamba Leopoldo Godowskio ir Karolio Szymanowskio kūriniai, atlikėjai siūlo Lietuvos publikai programą pavadinimu „Belle époque“ („Nuostabioji epocha“).

Kada

liepos 13 d., 20 val.

Kur

Palangos Kurhauzo koncertų salė

Kiek

16–30 eurų

31

„Kalush Orchestra“

Sony Music nuotr./„Kalush Orchestra“
Sony Music nuotr./„Kalush Orchestra“

„Kalush Orchestra“ – Ukrainos grupė, pirmaujanti šiuolaikinės muzikos tendencijose ir stebinti gerbėjus dinamišku bendradarbiavimu su tokiais atlikėjais kaip Alyona Alyona, Jerry Heil, Okean Elzy, Tember Blanche, Skofka, KRUTЬ, Skryabin, YARMAK ir Khrystyna Soloviy. Oleho Psiuko įkurta ir vadovaujama grupė kartu su MC Carpetman kuria savitą muzikinį stilių, kuris žavi publiką.

Kada

liepos 13 d., 20 val.

Kur

Paviljonas Vilniuje

Kiek

20,20 euro

32

Oliver Tree

Memų karalius Oliveris Tree pagaliau atvyksta į Lietuvą. Nesantuokinis fikcinio britų šnipo Austino Powerso sūnus Oliveris Tree neabejotinai yra vienas labiausiai intriguojančių ir mįslingiausių personažų muzikos ir pramogų industrijoje. Liepos 14 d. Oliveris kviečia į Lukiškių kalėjimo kiemą Vilniuje.

Kada

liepos 14 d., 19 val.

Kur

Lukiškių kalėjimas Vilniuje

Kiek

46 eurai

33

„Biplan“

Ryčio Šeškaičio nuotr./Grupė „Biplan“
Ryčio Šeškaičio nuotr./Grupė „Biplan“

Liepos 17 d. kviečiame jus į muzikos šventę Lietuvos vasaros sostinėje Palangoje. Viena garsiausių Lietuvos grupių, „Biplan“, surengs nepamirštamą koncertą Palangos koncertų salėje. Šis koncertas bus didžiausias „Biplan“ vasaros pasirodymas, todėl laukia išskirtinis ir įspūdingas vakaras, kupinas energijos, emocijų ir jausmingos muzikos, kuri sušildys jūsų širdis ir pakels nuotaiką.

Kada

liepos 17 d., 20 val.

Kur

Palangos koncertų salė

Kiek

30–40 eurų

34

Gregory Porter su Lietuvos kameriniu orkestru

Erik Umphery nuotr./Gregory Porteris
Erik Umphery nuotr./Gregory Porteris

Liepos 15-ąją Valdovų rūmų Didžiajame kieme įspūdingu pasaulinio džiazo grando koncertu pradėsime jau devintąją „Midsummer Vilnius“ festivalio programą. Ekskliuzyvus „Grammy“ laureato Gregory Porterio pasirodymas drauge su Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru – tik vieną kartą Vilniuje, po svaigiu vasarvidžio dangumi. Pasaulinį šlovę pelnęs atlikėjas yra tituluojamas kaip „antrasis pagal gerumą Amerikos džiazo dainininkas“ po Louiso Armstrongo. G.Porterio kūryba klausytojus nukelia į kitokį laiką ir erdvę. Jo muzikoje senosios džiazo ištakos pinamos su stilingais bei šiuolaikiškais soulo ir gospelo garsovaizdžiais.

Kada

liepos 15 d. 21 val.

Kur

Valdovų rūmai Vilniuje

Kiek

59–249 eurai

35

„Skamp“

Asmeninio albumo nuotr./„Skamp“ dainos „Summertime“ 25 metų sukakties proga – pasirodymas ant stogo
Asmeninio albumo nuotr./„Skamp“ dainos „Summertime“ 25 metų sukakties proga – pasirodymas ant stogo

Pirmas viešas „Skamp“ koncertas po metų. Prieš 25 metus pasaulines tendencijas ir skirtingus muzikinius stilius jungti pradėjusi trijulė atliepia ir šiandien vyraujančias tendencijas.

Įdomu, kad grupė ruošia naujienų. Taigi liepos įkarštyje šoksime ne tik pagal visas geriausias ir žymiausias „Skamp“ dainas (kurių yra tiesiog per daug, kad čia vardintume), bet ir išgirsime, kaip šių dienų muzikos madas ir sukauptą patirtį jie sujungs naujoje savo kūryboje.

Kada

liepos 18 d., 20 val.

Kur

Vasaros terasa Vilniuje

Kiek

20 eurų

36

„jautì“

Justės Urbonavičiūtės nuotr./„jautì“
Justės Urbonavičiūtės nuotr./„jautì“

Dar vienas didelis ir reikšmingas roko įvykis sostinėje. Liepos 18 d. Lukiškių kalėjimo rezidentai, geri mūsų draugai ir viena produktyviausių roko grupių Lietuvoje „jautì“ surengs svarbiausią sezono koncertą. Jie užaugo, gyvuose pasirodymuose visada atiduoda visas jėgas ir yra verti didelių scenų ar festivalių auditorijos. Tikrai gera matyti tokį grupės kelią, išskirtinį fanų palaikymą ir progresą.

Kada

liepos 18 d., 19 val.

Kur

Lukiškių kalėjimas Vilniuje

Kiek

22 eurai

37

Hania Rani

Jakub Stoszek nuotr./Hania Rani
Jakub Stoszek nuotr./Hania Rani

Šio įvykio sostinės melomanai laukia ne vienerius metus. Skambesio estetė, kurios gyvų koncertų įrašai renka milijonines perklausas – Hania Rani – pirmą kartą atvyksta į Lietuvą. Liepos 19-ąją vienetinį pasirodymą su fortepijonu, sintezatoriais bei ritmo mašinomis pianistė kurs festivalyje „Midsummer Vilnius“.

Gdanske gimusi lenkų atlikėja fortepijono studijas baigė Varšuvoje, prestižiniame Fryderyko Chopino muzikos universitete, o meistriškumo mokymus tęsė Berlyne.

Kompozitorė bei dainininkė kuria reto grožio šiuolaikinės klasikos performansus, naudodama ambietinės muzikos efektus, elektroninės muzikos pulsaciją, arba, kaip ji pati sako: miksuoja Chopiną su Dave'u Brubeckiu ir „Moderat“.

Kada

liepos 19 d., 21 val.

Kur

Valdovų rūmai Vilniuje

Kiek

33–46 eurai

38

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“

Igno Avižinio nuotr./Grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncerto akimirkos
Igno Avižinio nuotr./Grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncerto akimirkos

„Sugedo mašina? Jautiesi nepakankamai liekna? Plaukus rauna žmona? Kažko vis maža, kažko negana? Ateik į mūsų koncertą ir pamatysi, kad nė vienos problemos neišspręsim, bet pažadam, kad dviem valandom užsimirši!“ – rašoma „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ koncertinio turo anotacijoje.

Kada

liepos 19 d., rugpjūčio 1–2 d.

Kur

Vasaros terasa Vilniuje, „Uostas13“ Šventojoje, „Oldman“ Palangoje

Kiek

19 eurų

39

Jacobas Collier

Jacobas Collier yra vienas geriausių savo žanre, turi labai daug talentų, rimtų draugų, nuosavą įrašų kompaniją, yra puikus multiinstrumentalistas ir tikras artistas. Už jo nugaros – didžiulė leidykla „Interscope“ ir pats Quincy Jonesas. Jacobo muzikinė karjera yra tikra sėkmės istorija. Joks atsitiktinumas, kad tai jį, vieną mylimiausių savo atlikėjų, prisiviliojome į Vilnių.

Ilgokai derėjomės su Jacobo komanda dėl viešnagės sostinėje – tai laikas, tai vieta… Galiausiai patogus maršrutas ir kiti pasirodymai aplink šiame ture, o gal ir dar vieni sėkmingi „Grammy“ apdovanojimai jam, viską sudėjo į savo vietas.

Kada

liepos 20 d., 19 val.

Kur

Vilniaus Kalnų parkas

Kiek

51 euras

40

„Opera po žvaigždėmis“

Asmeninio archyvo nuotr./Edgaras Montvidas
Asmeninio archyvo nuotr./Edgaras Montvidas

Liepos 25-osios vakarą – neblėstanti šimtmečių meilės istorija – Georges'o Bizet opera „Carmen“, kurios ištraukas atliks vienas talentingiausių Lietuvos operos solistų, Edgaras Montvidas, drauge su kviestiniais vakaro svečiais bei Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru.

Kada

liepos 25 d., 21 val.

Kur

Valdovų rūmai Vilniuje

Kiek

29 eurai

41

Justinas Jarutis

Asmeninio archyvo nuotr./Justinas Jarutis
Asmeninio archyvo nuotr./Justinas Jarutis

Vienas stilingiausių šalies atlikėjų, Justinas Jarutis, liepos 26-ą dieną užburiančiu pasirodymu uždarys šių metų „Midsummer Vilnius“ festivalį. Išskirtinio formato koncerte – šokiai ir šėlsmas iki sutemų (renginyje nebus festivaliui įprastų sėdimų vietų). Ryškus, seksualus bei retromaniškas muzikos vakarėlis vyks senamiesčio širdyje – Valdovų rūmų Didžiajame kieme.

Kada

liepos 26 d., 21 val.

Kur

Valdovų rūmai Vilniuje

Kiek

39–150 eurų

42

Devendra Banhart

Rugpjūčio 1 d. sostinėje sustos garsaus amerikiečių muzikanto ir spalvingo menininko Devendros Banharto turo autobusas. Lietuvos dar nė karto neaplankęs leidyklos „Mexican Summer‘ artistas Vilniuje pristatys naują albumą „Flying Wig“.

Dar vienas mūsų vasaros koncertas Lukiškių kalėjimo didžiajame kieme, kurio nevalia praleisti. Labai rekomenduojama paskirti jam pasimatymą gyvai. Devendra Banhartas yra vienas įdomiausių vardų savo žanre, turi daug talentų, yra labai hip ir įvairiapusis.

Kada

rugpjūčio 1 d. 19 val.

Kur

Lukiškių kalėjimas Vilniuje

Kiek

41 euras

43

Jurga Šeduikytė

Ryčio Seskaičio nuotr./Jurgos Šeduikytės gimtadienio koncertas
Ryčio Seskaičio nuotr./Jurgos Šeduikytės gimtadienio koncertas

Daugiau kaip du dešimtmečius Lietuvos muzikos padangėje šviečianti Jurgos Šeduikytės žvaigždė išskirtinė ne tik dėl muzikinio atlikėjos pašaukimo, bet ir gausos kitų talentų. Gerbėjai nesyk matė Jurgą TV ekranuose, žavėjosi teatro scenoje ir kino juostose, skaitė jos išleistus tekstus bei knygą. Tačiau sustoti – ne Jurgos būdui. Ji ir toliau ieško kelio svajonių link, o savo ieškojimais noriai dalijasi su kitais.

Šįkart drauge su fortepijono meistru, klasikos, džiazo bei improvizacinės muzikos dėstytoju Kęstučiu Pavalkiu ji kviečia į kiek netipinį, tačiau ne mažiau muzikalų patyriminį koncertą „Svajonių dirbtuvės“. Anot Jurgos, tai išskirtinis koncertas, kuriame muzika ir dainų tekstai sudėlioti sąmoningai, specialia tvarka, kuriant atmosferą, kurioje visi savi ir nėra klaidų.

Kada

rugpjūčio 3 d., 20 val.

Kur

Palangos Kurhauzo koncertų salė

Kiek

21–31 euras

44

Ed Sheeran

„Scanpix“ nuotr./Edas Sheeranas
„Scanpix“ nuotr./Edas Sheeranas

2024 m. rugpjūčio 3 d. ir rugpjūčio 4 d. Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione koncertus surengs muzikos superžvaigždė, daugkartinis įvairių apdovanojimų laimėtojas Edas Sheeranas. Stulbinančia 360 laipsnių scenografija išsiskiriantis pasirodymas – populiarumo rekordus gerinančio Edo Sheerano pasaulinio koncertų turo „+ – = ÷ x Tour“ dalis.

Koncertai Kaune – išskirtinis įvykis: 2024-ųjų vasarą tai bus vieninteliai Edo Sheerano gastrolių turo pasirodymai visame Baltijos šalių regione. Jau dabar žinoma, kad kaip ypatingas svečias Edo Sheerano koncertuose Kaune pasirodys ir britų dainininkas Calumas Scottas, tačiau labai tikėtina, jog jis nebus vienintelis svečias scenoje.

Kada

rugpjūčio 3–4 d., 18 val.

Kur

Dariaus ir Girėno stadionas Kaune

Kiek

88,20–113,20 euro

45

Monika Liu

V.Raupelio nuotr. /Monika Liu
V.Raupelio nuotr. /Monika Liu

Intymiai, dramatiškai, sentimentaliai ir, žinoma, su gero humoro užtaisu – tokiomis emocijomis Monika Liu kiekvienąkart lipa ant scenos. Monikos Liu muzika ir artistiškumas jau spėjo užkariauti ne tik Lietuvos, bet ir Europos klausytojų širdis. Ji geba sujungti, rodos, nesujungiamus dalykus – džiazą ir popmuziką, teatrą ir tikrovę, juoką ir ašaras.

Kada

rugpjūčio 8 d., 20 val.

Kur

Vasaros terasa Vilniuje

Kiek

30 eurų

46

Yves Tumor

Paties Yves'o Tumoro paskelbtas turo plakatas, kuriame pažymėtas ir mūsų Vilnius, tikrai nebuvo klaida, nors sukėlė daug nuostabos ir diskusijų socialiniuose tinkluose. Tolyn žvelgianti muzikos agentūra „8 Days A Week“ patvirtina, kad praėjusiais metais puikų naują albumą „Praise A Lord Who Chews But Which Does Not Consume“ išleidusi žvaigždė iš Jungtinių Amerikos Valstijų grįžta į mūsų sostinę.

Vilnių Yves'as Tumoras savo koncertų planuose pažymėjo jau antrą kartą. Graži koncertų didžiajame Lukiškių kalėjimo kieme tąsa. Pirmojo „8 Festival“ herojus Yves'as Tumoras grąžins savotišką skolą ir rugpjūčio 12 d. padovanos dar vieną labai vertingą koncertą atviram ore.

Kada

rugpjūčio 12 d., 19 val.

Kur

Lukiškių kalėjimas Vilniuje

Kiek

41 euras

47

Jessie Ware

Asmeninio albumo nuotr./Jessie Ware
Asmeninio albumo nuotr./Jessie Ware

Rugpjūčio 15-ąją į Lietuvą grįžta kaip niekad populiari britų muzikos žvaigždė ir žurnalo „NME“ apdovanotos tinklalaidės, kurią kuria su savo mama, autorė Jessie Ware. Joks atsitiktinumas, kad Jessie Ware pasirinko istorinį Lukiškių kalėjimo kiemą savo naujo albumo pristatymui. Vis daugiau užsienio atlikėjų nori patirti tikrą koncertą tokioje unikalioje vietoje. Gandai apie modernią sceną Lukiškių kalėjime sklinda labai plačiai ir Vilniaus miestas turi tuo pasinaudoti. Jessie Ware į Lietuvą atvyks su muzikantų palyda ir jau penktojo albumo „That! Feels Good!“ medžiaga, kuriame taip pat girdisi Kylie Minogue, Róisín Murphy ir kitų garsių Jessie Ware draugų pagalba.

Kada

rugpjūčio 15 d., 19 val.

Kur

Lukiškių kalėjimas Vilniuje

Kiek

61 euras

48

Andrius Mamontovas

Joanos Suslavičiūtės nuotr./Andrius Mamontovas
Joanos Suslavičiūtės nuotr./Andrius Mamontovas

Kompozitoriaus, atlikėjo Andriaus Mamontovo muzikoje susijungia visos stichijos: jo muzika skubos kupinoje kasdienybėje it gaivaus oro gurkšnis, pakylėjantis virš žemės ir tuo pačiu sugrąžinantis prie žmogiškumo šaknų. Jo muzika banguoja ir tyvuliuoja, įtraukia į nepažintas gelmes, o kartais degina jausmų ir patirčių tikrumu.

Rugpjūčio 16 d. susirinkusieji mėgausis jaukiu ir lėtu laiku akustiniame A.Mamontovo koncerte, kuriame suskambės visiems gerai žinomos ir naujos atlikėjo bei grupės „FOJE“ dainos.

Kada

rugpjūčio 16 d., 20.30 val.

Kur

Palangos gintaro muziejus

Kiek

27–46 eurai

49

FC Baseball

Joanos Suslavičiūtės nuotr. /FC Baseball koncertas Vilniuje
Joanos Suslavičiūtės nuotr. /FC Baseball koncertas Vilniuje

Šios vasaros koncertai su grupe bus paskutiniai FC Baseball pasirodymai ilgesniam laikui. Nuo rugsėjo kalendoriuje braukiamas brūkšnys. Tuščia – jokių koncertų, jokių įrašų, jokių filmavimų iki pat metų galo. Šį laiką T.Gaudėšius nori skirti sau, pasidžiaugti tuo, kas nuveikta, ir išjausti, kaip ir kur bus keliaujama toliau. „Nepraleiskit šitų. Taip, kaip yra dabar – nebebus niekad. O kaip bus ateity – pamatysim!“ – į koncertus kviečia T.Gaudėšius-FC Baseball.

Kada

rugpjūčio 23 d., 20 val.

Kur

Ch.Frenkelio vilos parkas Šiauliuose

Kiek

25,20 euro

50

Jessica Shy

Stop kadras/Jessica Shy
Stop kadras/Jessica Shy

Oficialiai patvirtinta: Jessica Shy vienintelį savo šių metų koncertą surengs Dariaus ir Girėno stadione Kaune. Populiarioji dainininkė, kurios koncertus 2023-iaisiais žiūrovai rinkosi dažniausiai, šiemet su gerbėjais susitiks tik vieną kartą. Įspūdingas ir abejingų nepaliksiantis Jessica Shy šou Dariaus ir Girėno stadione Kaune bus surengtas priešpaskutinę vasaros dieną – rugpjūčio 30-ąją.

Kada

rugpjūčio 30 d., 20 val.

Kur

Dariaus ir Girėno stadionas Kaune

Kiek

45,50–205,50 euro

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius