Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 21

„Oskarui“ nominuotas kompozitorius apkaltintas seksualiniu priekabiavimu

„Oskarui“ nominuotam kompozitoriui Danny Elfmanui iškelta byla dėl to, kad jis tariamai seksualinio priekabiavimo aukai nesumokėjo 830 000 JAV dolerių, pranešė „The Guardian“.
Danny Elfmanas
Danny Elfmanas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „Rolling Stone“, 2017 metais 70-metis kompozitorių, sukūrusį muziką filmams „Betmenas“, „Žmogus-voras“ ir „Gerasis Vilas Hantingas“, apkaltino 35 metų kompozitorė Nomi Abadi. Pasak jos, D.Elfmanas be sutikimo apnuogino save ir masturbavosi jos akivaizdoje.

Pora susitarė dėl taikos sutarties, kurią sudarė per penkerius metus paskirstyti mokėjimai, tačiau D.Elfmanas galimai neatliko dviejų iš jų, kurių bendra suma siekė 85 tūkst. JAV dolerių. N.Abadi dabar jį teisia dėl sutarties pažeidimo, o skunde taip pat teigiama, kad mokėjimai buvo nukreipti į nenurodytą labdaros fondą.

D.Elfmanas teigė, kad jų santykiai yra platoniški, o N.Abadi kaltinimus pareiškime pavadino „piktais ir visiškai melagingais“, be to, apkaltino ją seniai jį įsimylėjus. „Aš nepadariau nieko nepadoraus ar blogo, o mano advokatai yra pasirengę įrodyti gausiais įrodymais, kad šie kaltinimai yra melagingi, – sakė jis. – Tai paskutinis mano žodis šia tema.“

D.Elfmano atstovas teigia, kad #MeToo judėjimo įkarštyje D.Elfmanas sulaukė grasinimų, todėl jis buvo priverstas rinktis: „Neįmanomas pasirinkimas – susitarti, tęsti karjerą ir užsidirbti pragyvenimui savo šeimai arba kovoti su tuo, kas tuo metu buvo neišvengiama kova už tiesos sakymą.“

N.Abadi advokatas pavadino jo komentarus „tiesiogiai prieštaraujančiais pozicijai, kurios jis laikėsi pagrindiniame ginče, ir įrodymams“.

D.Elfmanas taip pat kaltinamas privertęs N.Abadi fotografuotis nuogą. Žurnalo „Rolling Stone“ pranešime teigiama, kad jis „nuogumą įrėmino kaip svarbų savo kūrybinio proceso aspektą“.

Kompozitorius, kuris yra vedęs aktorę Bridgetą Fondą, buvo nominuotas keturiems „Oskarams“ ir 14 „Grammy“ apdovanojimų. Jis yra ilgametis režisieriaus Timo Burtono bendradarbis, kūręs muziką tokiems filmams kaip „Edvardas Žirkliarankis“, „Raitelis be galvos“ ir „Mirusi nuotaka“. Neseniai jie kartu dirbo prie populiaraus „Netflix“ serialo „Trečiadienė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas