Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 06 19

Pažaislio muzikos festivalis žadins klausytojų fantaziją ir užkrės šviesiomis mintimis

Birželio 20 d., trečiadienį, 19 val., Pažaislio muzikos festivalis išsikels į naują erdvę – „Tony Resort“ poilsio ir pramogų parką Anupriškėse, Trakų rajone.
Flamenko šokėja Natalija Kovaliova, dainininkė Judita Leitaitė ir pianistė Rūta Mikelaitytė-Kašubienė.
Flamenko šokėja Natalija Kovaliova, dainininkė Judita Leitaitė ir pianistė Rūta Mikelaitytė-Kašubienė. / Pažaislio muzikos festivalio nuotr.

Tai nuostabi gamtos oazė, į kurią darniai įsilieja poilsio ir pramogų architektūra. Parko šeimininkai siekia, kad čia atvažiavęs žmogus pirmiausia įkvėptų gurkšnį gaivaus pušyno oro, o vėliau atrastų tarp aukštų miško pušų ir skaidraus Gilušio ežero užsimaskavusius netikėtus nuotykius ar pramogas.

Šį kartą nepakartojamus įspūdžius klausytojams bei parko lankytojams koncerte „Johann Strauss muzika prie ežero...“ dovanos Kauno miesto simfoninis orkestras ir solistės Elena Kalvaitytė-Vitkauskienė (sopranas) bei Jurgita Šalčiūtė (mecosopranas). Visame pasaulyje žinoma, kad nepakartojama, nuotaikinga, lengva Johanno Strausso muzika puikiai skamba ne tik koncertų salėse, bet ir gamtoje, o ypač – prie vandens. Ir šį vakarą Vienos valso karaliaus užrašyti garsai skambės prie Gilušio ežero. Koncertui diriguos maestro Petras Bingelis, o Johanno Strausso muzikos labirintais klausytojus ves išradingasis muzikologas Viktoras Gerulaitis.

Birželio 24 d., sekmadienį, 18 val., Kauno valstybinėje filharmonijoje skambės ispaniškų aistrų kupina programa „Karmen, Karmen, Karmen…“. Pasinerti į įspūdingą garsų ir judesio pasaulį klausytojus kvies gerai pažįstama, aksominio mecosoprano balsu bei nuoširdžiomis interpretacijomis garsėjanti dainininkė Judita Leitaitė, kamerinės vokalinės muzikos paslaptis puikiai pažįstanti pianistė Rūta Mikelaitytė-Kašubienė, o taip pat – viena ryškiausių flamenko šokėjų Lietuvoje Natalija Kovaliova.

Prieš 137-erius metus prancūzų kompozitoriaus Georges Bizet sukurta opera „Carmen“ – bene dažniausiai pasaulio teatrų scenose rampos šviesas išvystantis šio žanro kūrinys. Neaprėpiamo G.Bizet talento dėka Karmen personažas tapo žinomu visame pasaulyje, o operos melodijos lengvai atpažįstamos bet kurioje koncertų salėje. Bėgant metams kūrinio populiarumas nė kiek neblėsta, atvirkščiai – intriguoja, žadina fantaziją. Įkvėptos nemirtingos, meilės ir aistros kupinos istorijos apie moters prigimtį, trys lietuvių atlikėjos ugningosios čigonės istoriją papasakos visiškai kitaip nei įprasta – pasitelkdamos uždegančias įvairių šalių kompozitorių dainų melodijas, tango ir net temperamentingąjį flamenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas