Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 10

Penktadienio 13-osios mitus Vilniuje sutryps pasauline sensacija tapęs DJ Wankelmut

Mistika ir paslaptimis apipinta penktadienio 13-oji šiemet bus itin siautulinga. Rugsėjo 13 d., penktadienį, menų fabrike „Loftas“, triukšmingai sutrypti šios dienos mitus ir nesėkmes kvies didžiausia pastarųjų metų Europos šokių muzikos sensacija tituluotas didžėjus Wankelmut.
Didžėjaus plokštelė
Didžėjaus plokštelė / Socialelevation.com nuotr.

Po Wankelmut slapyvardžiu slepiasi 26 metų house ir techno muzikos kūrėjas Jacobas Dilßneris iš Berlyno. Šiandien vienas geidžiamiausių Vokietijos didžėjų savo karjerą juokaudamas lygina su Pelenės istorija.

Dar prieš trejus metus jis tebuvo eilinis filosofijos ir politikos mokslų studentas, laisvalaikiu grodavęs mažuose alternatyviuose Berlyno klubuose. Netikėta sėkmė jį užklupo, tiesiogine to žodžio prasme, per naktį. Į muzikos svetainę „SoundCloud“ įkėlęs Asaf Avidan kūrinio „One Day / Reckoning Song“ remiksą, jis akimirksniu tapo žvaigžde. Dabar Wankelmut įrašai „Youtube“ sulaukia milijonų peržiūrų (garsusis remiksas jau turi virš 100 milijonų žiūrovų!), o jį koncertuoti kviečia žymiausių muzikos renginių organizatoriai iš viso pasaulio.

VIDEO: „One Day / Reckoning Song“ (Wankelmut Remix)

Įdomiausia tai, kad beveik visi yra girdėję dainos „One Day / Reckoning Song“ Wankelmut remiksą, bet retas kuris žino, kaip skamba originalus Asaf Avidan kūrinys. Dėl Wankelmut iš radijo stočių grojaraščių šiemet rekordiškai ilgai nesitraukia ir Emma Louis kūrinys „Jungle“, po bendradarbiavimo su Wankelmut atgimęs pavadinimu „My Head Is a Jungle“.

Karjeros pradžioje pogrindžiuose grodavęs Wankelmut tikina, visada žinojęs, kad ateis diena, kai ne jis, o jį apšildys kiti atlikėjai, tačiau nesitikėjęs, kad ji išaus taip gretai. Iš Berlyno kilęs didžėjus, muzikos prodiuseris ir nuosavos įrašų studijos savininkas dabar jau ne tik pats stoja už pulto, bet ir kuria muziką kitiems: „Stengiuosi būti geru didžėjumi, kurio muzika jaudintų milijonus visame pasaulyje. Bet, nepaisant malonumo groti pačiam, daug dėmesio skiriu ir kitų muzikantų prodiusavimui. Gyvenu muzika ir be jos jau nebeįsivaizduoju savęs.“

Garsiausio Europos metų hito autoriaus vardui nominuotas house ir techno muzikos atstovas Lietuvoje viešės pirmą kartą. Jį į Vilnių pasikvietė vakarėlių serijos „Gedimino naktys“ organizatorių komanda „That's it“, pavasarį „Lofto“ sienas drebinę svečiu iš Norvegijos „Finnebassen“.

Penktadienio 13-ąją draugiją vienam perspektyviausių senojo žemyno didžėjų Wankelmut „Lofte“ palaikys ir būrys Lietuvos šokių aikštelės žvaigždžių – Recoco, Saulty ir St.Stereo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento