Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 01

★★★★★ / Perlas klasikinio repo mėgėjams – Mad Money ir Mir albumas „Balansas“

Kai tik ausis pasiekė pirmi Mad Mooney ir Mir EP albumo (mažesnės apimties muzikinio rinkinio) ritmai, iš karto pamaniau, kad tai bus vienas geriausių šiemet pasirodžiusių repo albumo. Albumą perklausęs gerus dvidešimt kartų esu ramus, kad pirmas įspūdis buvo teisingas – tai vienas geriausių metų repo albumų. Bent jau man.
Mad Money ir Mir albumas „Balansas“
Mad Money ir Mir albumas „Balansas“ / 123RF.com nuotr.

Kitos repo albumų apžvalgos

Žinoma, jei kalbame apie klasikinį repą.

Išties man pačiam albumas „Balansas“ tapo atgaiva visame aplink spindinčiame trap skambesyje, kuriame dingęs senosios repo mokyklos kietakaktiškumas ir agresyvus tonas.

„Balansas“ puikiai tai atsvėrė.

Dar pernai Mir man suskambo naujai. Atliktas didelis šuolis su albumu „Akivaizdu“. Tuomet sudarinėdamas 2022 metų repo albumų dešimtuką rašiau, kad nors „Akivaizdu“ į jį nepateko, bet yra vertas paminėjimo.

Tačiau dešimtuke buvo Mad Money ir jo albumas „Ego“ – įvertinau jį trimis žvaigždutėmis. Ar dabar vertinimas būtų kitoks? Sau vis primenu, kad nesu profesionalus muzikos apžvalgininkas – tiesiog repo muzikos mėgėjas, sekėjas, klausytojas. Aš, matyt, taip pat augu, kaip ir auga patys atlikėjai. Tad Mad Money „Ego“, žvelgiant retrospektyviai, galėjau įvertinti bent viena žvaigždute daugiau.

Dabar esmės, manau, tai nekeičia.

Tačiau tęsiant apie praėjusius metus, Mir albume „Akivaizdu“ buvo vienas kūrinys, atliktas kartu su Mad Money – „Be grimo“. Ir man pačiam tai buvo vienas įsimintiniausių albumo kūrinių – jį perklausiau, matyt, daugiausia kartų.

Net nedrįsau galvoti, kad vieną dieną į repo padangę išplauks net ne naujas judviejų bendras repo darbas, o visas albumas.

EP „Balansas“ ausinėse sukasi jau nuo balandžio pradžios – kai kurie kūriniai jau taip nutrinti, kad norisi tiesiog nuo jų pailsėti. Bet vis grįžti prie jų.

Geriau vėliau, nei niekada – pakalbėkime, kokį repo balansą atrado Mad Money ir Mir.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas