Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 06

Piano.lt festivalio sensacija – pasaulinio ryškumo žvaigždė Eldaras Djangirovas

Rugpjūčio 22 d. 19 val. Vilniaus Paveikslų galerijos kieme, Vilniuje, Piano.lt festivalis pristato pasaulyje pripažinto jauno džiazo pianisto Eldaro E.Djangirovo koncertą.
Pianistas Eldaras Djangirovas
Pianistas Eldaras Djangirovas / Piano.lt festivalio nuotr.

E.E.Djangirovas gerai žinomas tiesiog Eldaro vardu (JAV) yra ne tik džiazo pianistas, bet ir kompozitorius, nominuotas prestižiniam „Grammy“ apdovanojimui.

Eldaras gimė prieš 25 metus Kirgizijoje, skambinti fortepijonu pradėjo būdamas trejų. Kai berniukui buvo devyneri, jis dalyvavo tarptautiniame festivalyje Sibire, kur į jį atkreipė dėmesį Niujorko džiazo entuziastas Charlesas McWhorteris. Šis susitikimas didžia dalimi lėmė, kad po metų Djangirovų šeima apsigyveno JAV.

Dvylikos metų Eldaras buvo pakviestas į JAV Nacionalinio radijo laidą „Marian McPartland’s Piano Jazz show“. Išskirtiniais gabumais apdovanotas pianistas tapo žinomas visoje Amerikoje, o muzikos specialistai jam negaili kuo geriausių vertinimų, net liaupsių.

Laikraštis „The New York Times“ apie E. Djangirovą rašė: „Jo pasirodymas – muzikinio mąstymo, organizacinės nuovokos, entuziazmo ir meistriškumo derinys... Tai temperamentingas impresionistas.“ Garsusis JAV džiazo pianistas, kompozitorius, pedagogas Billy'is Tayloras sakė: „Eldaro Djangirovo skambinimas atskleidžia jo įvairiapusį talentą ir drausmę. Jis rimtai žiūri į muziką; jam labai rūpi tai, ką jis daro.“

Žurnalas „Jazz Times“ klausė: „Gal jis sudarė paktą su Liuciferiu, kad taptų didžiausiu visų laikų pianistu?“ Iškilus Amerikos džiazo pianistas Dave'as Brubeckas Eldarą vadino genijumi, visa galvą aukštesniu už didžiąją dalį džiazo legendos girdėtų jaunųjų pianistų.

Eldaras dalyvavo didžiuosiuose džiazo festivaliuose Tokijuje, Maskvoje, Džakartoje, Vienoje, Monterėjuje, San Franciske ir kt.. Pianisto gastrolės vyko Šiaurės Amerikoje, Europoje, Azijoje. Jis grojo su visame pasaulyje žinomais simfoniniais orkestrais, tarp jų – Tokijo simfoninis orkestras, Rusijos nacionalinis orkestras, San Diego simfoninis orkestras. 2008 m. Eldaro albumas „Re-imagination“ buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai