Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 25

Po 13 metų jiems pavyko! „Overkill“ Vilniuje publiką varė iš proto

Prieš 13 metų dėl kilusio gaisro nesugebėję užbaigti savo pasirodymo, trečiadienį thrash metalo atstovai iš Amerikos „Overkill“ Vilniuje užbaigė pradėtą darbą. Vilniaus metalistai pagaliau galės pamiršti daugiau kaip prieš dešimtmetį kilusį gaisrą, nes dabar jiems teks aptarinėti iš proto vedusį grupės pasirodymą.
"Overkill" pasirodymas Vilniuje
"Overkill" pasirodymas Vilniuje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Ugnis ir mes – lyg sinonimai. Net debiutinei plokštelei kadaise davėme pavadinimą „Feel the Fire“ – po nepasisekusio koncerto Vilniuje 2000 m. vasario 25 d. yra kalbėję „Overkill“ vokalistas Bobby „Blitz“ Ellsworthas.

„Pirmąkart viešėdami Lietuvoje sugrojome keletą mažiau žinomų kūrinių ir pradėjome jau minėtą „Feel the Fire“. Mums įpusėjus prie scenos priėjo vienas iš apsaugos vyrukų ir pradėjo kalbėti apie gaisrą. Pagalvojau, kad jis sako komplimentus mūsų kūriniui, tad su šypsena padėkojau ir tęsiau pasirodymą.“

Tik tada, kai apsauginis keletą kartų pakartojo apie atvira ugnimi degantį klubą ir koncerto patalpą užplūdo dūmai, metalistai suprato, kad vyksta kažkas ne pagal planą.

„Net kai pasirodė dūmai, galvojome, kad kažkas iškrėtė pokštą. Netikėjome, kad gali būti tiek daug atsitiktinumų, – atsiminimais dalinosi grupės vokalistas. – Kai kone per prievartą buvome evakuojami iš patalpos, čiupome brangiausius savo daiktus. Savaime aišku, aš bėgau apglėbęs dvi gitaras.“

Jau 33 metus scenoje esanti grupė „Overkill“ į Lietuvą grįžo su trenksmu. Trečiadienį grupės koncertas Vilniaus klube „New York“ praėjo be incidento, o sausakimšoje salėje šėlusi publika tiesiog ėjo iš proto.

Prieš tris dešimtmečius išleidę debiutinį albumą „Overkill“ iškart atrado savo klausytoją. Tą puikiai iliustruoja skaičiai – nupirkta daugiau nei 1 mln. pirmos plokštelės egzempliorių. Ir tai buvo tik pradžia: per 33 grupės gyvavimo metus viso parduoda daugiau nei 16 mln. jų albumų. Šie rezultatai tik pavirtina „Overkill“, kaip vienų perkamiausių thrash metalo atlikėjų pasaulyje statusą.

„Overkill“ Vilniuje į sceną žengė po dviejų apšildančių grupių – lietuviškos „Mandragora“ ir Japonijos atstovų „Survive“.

Grupės „Mandragora“ Lietuvos publikai pristatinėti nereikia. O štai japonų pasirodymas maloniai nustebino. Ekspresyvią grupę mūsų šalies publika priėmė šiltai ir įvertino teigiamai.

„Survive“ susikūrė dar 1998 m. Savo pirmąjį albumą grupė įrašė po poros metų, o iki tol gana nemažai koncertavo. Iš viso „Survive“ jau yra įrašiusi penkis albumus.

Pastaruoju metu japonai dažnai kviečiami į kitų muzikantų turus. Visai neseniai jie apšildė legendinius „Kreator“ turo po Rusiją metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?