Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 02

„Positivus“ festivalio laukia bemiegė šokių naktis

Visą šeštadienio (07 16) naktį „Positivus“ festivalio „Red Bull Music Academy“ sceną valdys geriausi elektronikos bei pasaulio muzikos atlikėjai iš Baltijos ir kitų Europos šalių.
Branko / Organizatorių nuotr.
Branko / Organizatorių nuotr.

Ši scena festivalyje pradėjo veikti 2009-aisiais. Nuo tada „Red Bull Music Academy“ komanda į „Positivus“ atveža tik naujausius, įdomiausius ir šviežiai atrastus muzikos talentus.

Tomekas Boguszewskis, „Red Bull“ rinkodaros vadovas Baltijos šalyse, sako, kad jų tikslas – remti kūrybiškumą ir parodyti festivalio svečiams, kuo šiuo metu gyvena muzikos pasaulis.

„Red Bull Music Academy“ scenoje šeštadienio naktį pasirodys ne tik garsūs atlikėjai iš svečių šalių, bet ir iš Lietuvos:

Mike Skinner & Murkage Present Tonga (GB)

Tai tikras Didžiosios Britanijos garsas! DJ Mike Skinner, buvęs „The Skinners“ lyderis, ir Mančesteryje įsikūręs muzikos bei menų kolektyvas „Murkage“ festivalio svečiams surengs nepamirštamą naktį. „Tonga“ – tai specialių vakarėlių, į kuriuos patenka tik labiausiai atsidavę naktinio gyvenimo gerbėjai, ir stogą nuraunančių muzikos miksų kodinis žodis. Pasirodymas „Positivus“ festivalyje bus ir jaukus, ir tuo pačiu visiškai pašėlęs, todėl jis tiks ir prisiekusiems meistriškiausių DJ setų sekėjams ir tiesiog norintiems atsipalaiduoti ir iššokti visas jėgas.

Branko (POR)

Joao Barbosa, arba Branko, išgarsėjo kaip varomoji „Buraka som Sistema“ jėga. Tai buvo tikras globalinis fenomenas, melomanus privertęs naujai įvertinti pasaulio muzikos garsus.

Šis kolektyvas iš naujo sukonstravo šokių muzikos kultūrą ir paleido į pasaulį begalę subžanrų, atvėrusių naujas sąskambių galimybes. Pradėjęs solo karjerą, Branko bendradarbiavo su keliais garsiais atlikėjais, tačiau nutrūktgalviškiausią savo projektą – kelionę aplink pasaulį, ieškant naujos muzikos kartos ir dar nepatirtų garsų – jis įgyvendino kartu su „Red Bull“.

Su filmavimo komanda Branko aplankė Keiptauną, Amsterdamą, San Paulą ir Niujorką, o grižęs į Lisaboną, kartu su kitais muzikantais, visus savo atradimus perkelė į albumą „Atlas“.

Mike Skinner / Organizatorių nuotr.
Mike Skinner / Organizatorių nuotr.

Fingalick & Vaiper (LT)

Fingalic kuria derindamas elektroninę muziką su moderniai skambančiu RnB vokalu. Atlikėjas ieško emocijų, klausytojų aistrų ir technologijų sąskambių, kurie tiktų ne tik šokių aikštelei, bet ir romantiškam vakarui namuose.

Fingalic yra ir post-indie-wave-rock grupės „Without Letters“ narys. Čia jis atsakingas už viską, kas susiję su technine ir programine įranga. „Red Bull Music Academy“ scenoje Fingalic pasirodys kartu su miestietiškos, Baltijos šalių prieskonį turinčios muzikos kūrėju DJ Vaiper Despotin. Duetas žada pateikti unikalų baltiško repo ir RnB muzikos pasirodymą.

Taip pat į „Red Bull Music Academy“ sceną lips ir minią šokdins tokie atlikėjai, kaip naujo elektroninio soulo projekto duetas iš Estijos „Smthing Smthing“ (EST), itališkojo disko ir netikėtų garsų propaguotojas Mario Moretti (IT), elektroninės futuristinės hiphopo muzikos kūrėjas NiklāvZ (LV), uždegančio hauso žvaigždė Dave Storm & Stee Downes (EE/IRL), „Red Bull Music Academy“ rengiamose meistriškumo pamokose dalyvavęs visų muzikos stilių miksuotojas Mhkl & Quest (EE) bei projektas iš Estijos „Cartoon“ (EE), kuris vos per pusę metų užkariavo „YouTube“ ir „Spotify“ klausytojų gretas.

Jau 10-asis „Positivus“ festivalis vyks Latvijoje, Salacgryvoje, liepos 15–17 dienomis. Daugiau informacijos ir bilietai: www.positivusfestival.com.

Pagrindinis „Positivus“ festivalio partneris – „Lattelecom“: Latvijoje pirmaujanti technologijų įmonė ne tik siūlo geriausius technologinius sprendimus, bet ir leidžia „Positivus“ festivalio atmosferą patirti stebint specialų interaktyvų televizijos kanalą „Positivus TV“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento