Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 23

Prieš 13 metų užfiksuoti archyviniai vaizdai: „Overkill“ grįžta į Lietuvą atlikti nebaigto darbo

Jau trečiadienio vakarą į sceną Vilniuje žengs amerikiečių trash metalo veteranai „Overkill“. Prieš 13 metų Lietuvos sostinėje vykęs šios grupės koncertas į atmintį įsirėžė ne tik mūsų šalies metalistams, bet ir patiems muzikantams. Nesugroję nė pusės savo numatyto repertuaro amerikiečiai buvo priversti nutraukti pasirodymą ir kartu su 2 tūkstančiais gerbėjų buvo evakuoti iš klubo dėl kilusio gaisro.
Gaisras 2000 m. kilęs klube „Geležinis kablys“
Gaisras 2000 m. kilęs klube „Geležinis kablys“ / Archyvo nuotr.

Amerikiečių „Overkill“ ir tuomet Lietuvoje kartu su jais viešėjusių kanadiečių „Annihilator“ koncertas prasidėjo 2000 m. vasario 25 d. vakarą sostinės klube „Geležinis kablys“. Tačiau „Overkill“ nespėjo sugroti nė pusės numatytų kūrinių, kai pagalbinėse patalpose iš karto po vidurnakčio kilo gaisras.

„Ugnis ir mes – lyg sinonimai. Net debiutinei plokštelei kadaise davėme pavadinimą „Feel the Fire“ – vėliau interviu metu kalbėjo „Overkill“ vokalistas Bobby „Blitz“ Ellsworthas. „Pirmąkart viešėdami Lietuvoje sugrojome keletą mažiau žinomų kūrinių ir pradėjome jau minėtą „Feel the Fire“. Mums įpusėjus prie scenos priėjo vienas iš apsaugos vyrukų ir pradėjo kalbėti apie gaisrą. Pagalvojau, kad jis sako komplimentus mūsų kūriniui, tad su šypsena padėkojau ir tęsiau pasirodymą.“ Tik tada, kai apsauginis keletą kartų pakartojo apie atvira ugnimi degantį klubą ir koncerto patalpą užplūdo dūmai, metalistai suprato, kad vyksta kažkas ne pagal planą.

„Net kai pasirodė dūmai, galvojome, kad kažkas iškrėtė pokštą. Netikėjome, kad gali būti tiek daug atsitiktinumų“ – atsiminimais dalinosi grupės vokalistas.- „Kai kone per prievartą buvome evakuojami iš patalpos, čiupome brangiausius savo daiktus. Savaime aišku, aš bėgau apglėbęs dvi gitaras.“

„Overkill“ įspūdžius apie prieš 13 metų nutrūkusį koncertą galite peržiūrėti žemiau esančioje vaizdo medžiagoje.

Nors prabėgus keleriems metams muzikantai apie šį įvykį visam pasauliui pasakojo su šypsena, į gaisro vietą tąkart atskubėję žurnalistai prisimena, kad užsienio muzikantus teko ilgokai įkalbinėti palikti patalpas. Metalistai baiminosi dėl be priežiūros paliktų brangių muzikos instrumentų.

Gesinti gaisro klube tąkart atskubėjo sustiprintos ugniagesių pajėgos. Liepsnos veržėsi pro pastato langus, patalpos buvo užtvindytos tirštų dūmų. Įvairiais skaičiavimais, iš „Geležinio kablio“ gelbėtojai evakavo nuo tūkstančio iki dviejų tūkstančių žmonių.

Vėliau ugniagesiai nustatė, kad gaisras pagalbinėse patalpose kilo dėl neatsargumo. Žmonės nenukentėjo, tad kaltinimai dėl incidento niekam nebuvo pateikti.

Šįkart organizatoriai juokauja, kad gesintuvais pasirūpinta iš anksto, tad niekas nesutrukdys jau 33 metus scenoje esančiai grupei „Overkill“ ištaisyti istorinės klaidos ir trečiadienį klube „New York“ atlikti visą numatytą programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?