Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 24

Projekto „Tadas Juodsnukis goes GUNS N‘ ROSES“ premjera – Kaune

Legendinei grupei „Guns N‘ Roses“ giedoti ditirambų ir rengti plačių pristatymų nereikia. Tai maištas, rokas ir aistra gyvenimui. Kitaip tariant, svarbiausi gero koncerto ir ypatingo, išskirtinio gyvenimo elementai viename.
Guns N Roses projekto nariai
Guns N Roses projekto nariai / Gyčio Vidžiūno nuotr.

Nevaldoma jėga, žvėriška energija, mažas skandalas lietuviškoje scenoje atgims jau šį penktadienį, vasario 26 d., gyvos muzikos klube „Orixo“ projekte Tadas Juodsnukis goes „Guns N‘ Roses“ (renginio organizatorius „Auksiniai Renginiai“).

Dėmesio centre – Tadas Juodsnukis – maištininkas rokeris, sparčiai kylantis karjeros laiptais bei nepakeičiami scenos partneriai: elektrinės gitaros virtuozas Viktoras Jonušis-Hugis, muzikos kūrėjas, pianistas Tomas Viskontas, bosinės gitaros meistras Martynas Garbačas-Meška, būgnininkas Mindaugas Stundžia bei akomponuojanti gitara Daniel Sinkevič.

Muzikantai išskirtinį, pirmą kartą skambėsiantį koncertą, sudarytą iš rokerių „Guns N‘ Roses“ dainų, publikai pristatys jau šį penktadienį Kaune. Programoje – patys geriausi, laiko ir tūkstantinių minių patikrinti rokerių kūriniai. Energijos suteiks ir nustygti vietoje neleis „Paradise City“, jausmų audras be abejo kels „Since I Don‘t Have You“. Na, ir koks koncertas be legendinio kūrinio „Sweet Child o‘ Mine“? Likusios dainos, pasak atlikėjų, paslaptis. Juk negalima apvogti klausytojo ir atsisakyti intrigos!

Atlikėjai atsakingai ruošiasi koncertui ir deda paskutiniuosius štrichus. Anot jų, kiekvienas stengsis kuo labiau priartėti prie originalo, įsikūnyti į konkrečią asmenybę, grojimo stilistiką, tačiau tai nėra taip paprasta, kaip iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti klausytojui.

„Aš stengsiuosi sukurti kuo geresnį Axl‘io personažą, nes tai būtina šiam projektui. Žinoma, nelengva, nes daugelis žino studijinius grupės įrašus, kur balsas sutvarkytas, na, bet bandysiu kuo labiau priartėti prie originalo. Juk pasaulyje gimė vienas Axl, vienas Mercury“ – mintimis dalijasi Tadas. Ne mažiau reiklūs ir projekto instrumentalistai. Pasak jų, svarbu ne tik sugroti tikslias natas, bet ir „pagauti“ „Guns N‘ Roses“ jausmą, atkurti turimą spalvą, kuri tikrai išskirtinė.

Atlikėjai neslepia, kad pirmasis pasirodymas kelia nerimą. Bet juk visi pirmi kartai savitai ypatingi ir kupini jaudulio!

Gyčio Vidžiūno nuotr./Guns N Roses projekto nariai
Gyčio Vidžiūno nuotr./Guns N Roses projekto nariai

„Darant tokį projektą bus jaučiamas žiaurus svoris nuo klausytojų ir šios grupės ekspertų, nes „gunsus“ visi žino nuo A iki Z. Ypač visus hitus. Ir tada pareina visas klausytojų spaudimas, nes žinai, kad jie tikrai lygins.

O padaryti taip, kaip tai padarė jie, yra aukščiausio lygio praba, tai tikrai labai sunku“, – mintimis dalijasi Hugis. Tačiau muzikantai būti lyginami su legendiniais rokeriais nebijo. Priešingai. Visi it sutarę teigia, kad lyginti netgi privaloma, juk tai įprasta tokio pobūdžio projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas