Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 03 29

„Depeche Mode“ sugrįžo: apsėsti mirties temos

Martinas Gore'as, kuris dabar yra vienas iš dviejų likusių „Depeche Mode“ grupės narių, dirba žalumos, kvepiančių žydinčių krūmų apsuptoje studijoje, įsikūrusioje ant neaukštos kalvos netoli Santa Barbaros.
„Depeche Mode“
„Depeche Mode“ / Imago / Scanpix nuotr.

Sausio mėnesį, antradienio rytą, jis sėdėjo prie pulto erdvioje, tvarkingoje studijoje, nutviekstoje žiemiškos Kalifornijos saulės – švarioje, šviesioje vietoje, kurioje buvo kuriamos dainos apie galią, aistrą, tikėjimą ir pasaulį, vis labiau krypstantį nuo savo ašies.

M.Gore'as vilkėjo juodais drabužiais, buvo apsiavęs nepriekaištingais batais. Atrodė kaip anglas, praleidęs dešimtmečius Kalifornijoje – ryškus įdegis, tiesūs balti dantys. Prieš dvi vasaras M.Gore'ui sukako 60 metų. „Tai iš tiesų man smogė į veidą“, – krizendamas sako jis. „Nesijaučiu sulaukęs 60-ies, bet reikia pripažinti faktus. Atrodo, kad bent jau vienas pirštas atsidūrė kape“, – teigia muzikantas.

Kovo pabaigoje „Depeche Mode“ išleido 15-ąjį albumą, kurio didžioji dalis buvo įrašyta šioje studijoje. Albumą įrašinėjo pandemijos laikais susiformavusi sudėtis: M.Gore'as, vokalistas Dave'as Gahanas, prodiuseris Jamesas Fordas (dirbęs su „Florence + the Machine“, „Arctic Monkeys“), koprodiuserė Marta Salogni. Kaip visuomet, skambesys – grėsmingas ir elegantiškas, sardoniškas ir tuo pačiu metu dvasingas – tai muzika įsimylėjėliams, juodais odiniais apmušalais aptrauktų traukinių kupė vykstančiais nieko gera nežadančiomis kryptimis. Albumo pavadinimas – „Memento Mori“, o dominuojanti tema – mirtingumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius