Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 15

Rūdninkų knygyne – jaunųjų džiazo talentų „TribalVibe“ atsisveikinimo koncertas

Rugpjūčio 17 d. 19 val. Rūdninkų knygynas kviečia pasinerti į virpulingas džiazo interpretacijas: jaunųjų džiazo talentų „TribalVibe“ pasirodymą. Tai – kvarteto atsisveikinimo koncertas bei debiutinio albumo pristatymas.
„TribalVibe“
„TribalVibe“

Ką reiškia toks gan mistiškas pavadinimas? Grupės lyderis Tadas Pasaravičius sufleruoja, jog žodis „tribe“ atspindi tarp grupės narių susiformavusią draugiją, kuri yra tarsi gentis, o „vibe“ yra bene tinkamiausias žodis apibūdinti tam pakylėtam jausmui, kurį palieka gera muzika; būtent tokį jausmą grupė ir stengiasi kurti.

„TribalVibe“ žvelgia į naują, besikeičiančią garsinę aplinką, remiasi praėjusios epochos džiazo idėjomis bei kuria savą interpretaciją. Dėl to koncertuose atliekami džiazo standartai suskamba kitomis spalvomis, o autorinėse kompozicijose galima atrasti tiek šių laikų tendencijų, tiek senesnės muzikos elementų. Čia nėra vieno kūrėjo – kiekvienas narys įneša savo muzikines idėjas, kompozicijas ir kartu jas plėtoja. Kaip savo stilistinę kryptį grupė nurodo modalų/modernų džiazą, tačiau tikrasis „aš“ visgi slypi improvizacijose. 

Saksofonu grojantis grupės lyderis ir dalies kompozicijų autorius Tadas Pasaravičius muzika domisi nuo 8 metų. Dar mokydamasis Alytaus muzikos mokykloje, tapo J. Pakalnio konkursų prizininku du kartus. Mokslo metais Alytuje Tadas grojo jaunimo simfoniniame orkestre „Svajonė“, su kuriuo aplankė daugelį Europos valstybių. Vėliau, įstojęs į Vilniaus J. Tallat-Kelpšos konservatoriją, pradėjo domėtis džiazu. Po konservatorijos sudijas tęsė Vilniaus kolegijoje, o dabar tobulintis išvyksta į Danijos Karališkąją Akademiją.

„TribalVibe“
„TribalVibe“

Dominykas Žernys mokosi Vilniaus kolegijoje, boso gitaros klasėje. Atlikėjas groja E. Vedecko vadovaujamame „The Magic Time Orchestra“ bigbende, su kamerine jo sudėtimi gastroliavo Vokietijoje, su bendraminčių trio dalyvavo „Kaunas Jazz“ pramoginėje programoje.

Deimantas Balys gitaros mokslus pradėjo Vilnaus „Yamaha“ muzikos mokykloje, vėliau įstojo į Vilniaus J. Tallat-Kelpšos konservatoriją. Baigęs pusmečiui išvyko į Danijos neformalaus ugdymo muzikos mokykloją. Šiuo metu studijuoja Vilniaus kolegijoje bei taip pat išvyksta tobulinti savo muzikinių įgūdžių į Danijos Karališkąją Akademiją. Deimantas yra daugelio kūrinių autorius.

Dovydas Stoškus pradėjo domėtis džiazu nuo 16-os metų, įstojęs į Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatoriją. Kadangi joje nebuvo džiazo skyriaus, Dovydas mokėsi savarankiškai – tai suformavo atlikėjo stiliaus individualumą, kuriam būdinga vidinė ekspresija bei laisva tradicijos traktuotė. Šiuo metu mokosi Vilniaus kolegijoje D. Rudžio klasėje. Taip pat Dovydas dalyvavo Pilies džiazo festivalyje su grupe „Funk In“. 

„Pirmadienį džiazo mylėtojai turės išskirtinę progą išgirsti „TribalVibe“ – tikrus jaunus interpetacijų meistrus. Tai – grupės atsisveikinimo koncertas, taigi kviečiame nepraleisti galimybės galbūt paskutinį kartą pamatyti šį kvartetą kartu“, – teigia koncerto organizatorė Rūta Šetikaitė. Pasak jos, nors „TribalVibe“ groja gana neseniai – bemaž vienerius metus – apie šią ketveriukę kaskart išgirstama vis daugiau teigiamų atsiliepimų.

Dėmesio! Registracija į koncertą – būtina! Registruotis galima telefonu (8-5) 2610266 arba el. paštu info@rudninkuknygynas.lt. Bilieto kaina – 4,99 €

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento