Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 23

Sausį Vilniaus rotušėje – pasaulinės Baltijos gitarų kvarteto kūrinių premjeros

Vienas ryškiausių Baltijos šalių klasikinės gitaros kolektyvas Baltijos gitarų kvartetas šiųmetį gitarų festivalį pradės savo koncertu. Sausio 26-ąją, ketvirtadienį, Vilniaus rotušėje vyksiančiame koncerte užsienio spaudos aukščiausios klasės klasikiniu ansambliu Lietuvoje vadinamas kvartetas žada pristatyti Vilniuje dar neskambėjusių kūrinių, iš kurių bus ir pasaulinių premjerų.
Baltijos gitarų kvartetas
Baltijos gitarų kvartetas / Baltijos gitarų kvarteto archyvo nuotr.

Baltijos gitarų kvarteto nariai Zigmas Čepulėnas, Sergejus Krinicinas, Saulius S. Lipčius ir Chrisas Ruebensas festivalį, kuriame atsiskleidžia subtiliausi klasikinės gitaros skambesiai, rengia ketvirti metai iš eilės. Baltijos gitarų festivalyje pasirodo spalvingi viso pasaulio muzikantai, kurie formuoja klasikinės gitaros tendencijas. Šiais metais klasikinės gitaros festivalį rengiantys gitaristai numatė jį pradėti patys.

„Toks sprendimas – padiktuotas aplinkos ir aplinkinių. Iš didėjančio gerbėjų rato sulaukiame priekaištų, kad ne tik dažniau koncertuojame užsienyje, bet net savo pačių rengiamame festivalyje nesame atlikę nei vieno kūrinio. Tad – pats laikas susitikti su sostinės gyventojais ir lankytojais“, – sako Baltijos gitarų kvarteto narys Saulius S. Lipčius.

Vilniaus rotušėje grosiantis Baltijos gitarų kvartetas susirinkusius gerbėjus džiugins ne vien hitais tapusiais savo kūriniais. Gitaristai puse lūpos atskleidžia, kad per koncertą bus galima išgirsti ir kūrinių iš šiuo metu rengiamo trečiojo kvarteto albumo. Kada bus išleistas naujasis albumas, kol kas nėra žinoma.

„Tai priklausys ir nuo kūrybinių galių, ir nuo rėmėjų galimybių“, – vienbalsiai teigia gitaristai. Aišku tai, kad naujoji programa išties bus kiek kitokia, neįprasta kvartetui.

Pasak S. S. Lipčiaus, šių metų festivalyje Lietuvos žmonės galės išgirsti tikrai įdomių pasaulio gitaros žvaigždžių.

„Visiems kvarteto nariams labai svarbu tai, kad į festivalio koncertus susirenka vis daugiau klausytojų. Tai rodo, kad lietuviams klasikinės gitaros skambėjimas nėra jau toks svetimas – lietuviai turi gerą ausį. Ir ją mes ketiname pamaloninti jau sausio pabaigoje“, – teigia S. S. Lipčius. Kiti festivalio koncertai numatyti balandžio mėnesį.

Apie Baltijos gitarų kvartetą

Jaunų ir talentingų klasikinės gitaros atlikėjų iniciatyva 2004 metais susibūręs Baltijos gitarų kvartetas yra bene vienintelis tokios sudėties ir muzikavimo žanro ansamblis Baltijos šalyse. Dabartinės sudėties kvartetas susiformavo, kai 2008-aisiais prie Zigmo Čepulėno, Sergejaus Krinicino ir Sauliaus S. Lipčiaus prisijungė belgas Chrisas Ruebensas. Kolektyvas itin vertinamas vietinių klasikinės muzikos gerbėjų, užsienyje pristatomas kaip lyderiaujantis gitarų ansamblis Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai