Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 01 30

Savaitgalio muzikos gidas: merginos už DJ pulto, vilniečiai Kaune ir svečiai iš užsienio

Įpusėjus darbo savaitei dažnas vakarėlių ir geros muzikos mėgėjas ima nekantrauti – savaitgalis ne už kalnų, o kokybiška muzika mieste skambėti ima jau nuo ketvirtadienio. 15min.lt skaitytojams atrinko daugiausiai dėmesio vertus vakarėlius ir muzikantų pasirodymus, kuriuose apsilankyti – tiesiog būtina.
Saulės kliošo vokalistė Justė Starinskaitė
Saulės kliošo vokalistė Justė Starinskaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienis

Prisipažinkite, kaip dažnai šokate vakarėliuose, kurių metu už DJ pulto stovi merginos? “Nūdienos marginalumas”, – taip pareiškė vakarėlio “Freaky & Foxy: Sugar” organizatoriai, kviečiantys ketvirtadienio vakarą praleisti sostinės klube “Soulbox”. Net trys diskžokėjos – Velnių Priėdus, Aušra Yoo ir Administrator – šį vakarą mėgins išjudinti kiekvieną. Merginos klube žada ne tik gerą muziką, bet ir daug šokių, pokštų ir... saldumynų.

Kol vieni šėls su kūrinius miksuojančiomis merginomis, alternatyvios muzikos mėgėjai rinksis sostinės klube “Tamsta”, kur skambės šilkinis Eglės Sirvidytės balsas. Koncertas skeliamas į dvi dalis: pirmoje – akustinė Eglės Sirvidytės programa, antroje – elektroninės muzikos garsai: greta Eglės prisijungti žada Aivaras Ruzgas, o kartu jie – jau ir mmpssuf duetas.

VIDEO: Human-un-kind (mmpsuf)

Penktadienis

“New East” vakarėlių ciklo vairą klube “Soulbox” penktadienį perima pasaulio matęs diskžokėjas The Phantom. Naujos kartos elektroninės muzikos atstovu vadinamas diskžokėjas jau apkeliavo Vokietiją, Prancūziją, Ameriką ir kitas šalis, o šį vakarą lietuvius kaitins maišydamas house ir grime stiliaus muzikos garsus. The Phantom tituluojamas bene geidžiamiausiu prodiuseriu visoje Rytų Europoje, todėl apsilankyti čia – būtina.

“Studio9” vykstantį “ComeUnion” vakarėlių ciklą toliau tęsia “Local Talk” įrašų kompanijos viršininkas DJ Tooli. Išskirtinė ir unikali house stiliaus muzika nukels gerbėjus į 1990-uosius, o šokių muzikos ritmai neleis sėdėti vietoje. Šiuo metu net penki kompanijos atlikėjai puikuojasi geriausiųjų 2012-ųjų house muzikos stiliaus įrašų šimtuko sąraše, o DJ Tooli planuoja pasirodymus audringiausiose vakarėlių vietose – Berlyne, Dubajuje ir... Vilniuje.

Šiek tiek kitokį vakarėlį klubas “Dr.Who” siūlo klaipėdiečiams: čia pasirodys sekmadienį iš muzikinio televizijos šou “X Faktorius” iškritęs, tačiau gerbėjų simpatijas spėjęs pelnyti Martynas Kavaliauskas. Šis vakarėlis labiau patiks merginoms – gražuoliuko pravardę gavusi žvaigždutė rengia klubinės muzikos pasirodymą, tačiau jau dabar aišku, kad neaišku, kas girdėsis garsiau – Martyno balsas ar merginų klyksmas.

VIDEO: Ermail Fejzullahu-7 Dit by Dj Tooli

Naktiniame klube “Port”, esančiame Klaipėdoje, taip pat virs aistros. Šios – bene pačios aršiausios. Prie diskžokėjų pulto susitiks puikiai gerbėjams pažįstami DJ Sezzy ir DJ Mamania, o vakaro metu bus aiškinamasi – tai kuris geresnis?

Penktadienio proga kauniečiai į svečius pasikvietė vilniečius – klube “Embassy” savaitgalį paskelbti patikėta romantiškiesiems “Saulės kliošo” muzikantams. Pristatyti šios grupės, matyt, nė nereikia, o vakarėlio organizatoriai žada tik vieną – jei neateisite, kalti būsite patys, o sąžinė užgrauš iki skausmo.

Šeštadienis

Alternatyvios muzikos mėgėjai jau girdėjo, kaip skamba jaunojo diskžokėjo 96WRLD ir net du M.A.M.A. apdovanojimus pelniusio Marko Palubenkos duetas – pirmąkart vaikinai kartu scenoje pasirodė vasarą vykusio festivalio SATTA metu. Šįvakar greta jie sustos vėl, tačiau prieš tai – solinė Marko Palubenkos programa. Vakaro metu žadama pristatyti net tris naujus Marko kūrinius. Vieta – “Soulbox”, Vilnius.

“Savo dvigubo disko „Changed“ kūriniais papirkę visus nuo Ellen Allien iki “The xx” ir DJ Sasha, Mario & Vidis ką tik pristatė Prince klasikos „When Doves Cry“ interpretaciją, ir 2013-ieji bus tikrai skalsūs naujos muzikos”, – į Mario & Vidis pasirodymą kviečia sostinės klubas “Opium”. Interpretacijas ir variacijas diskžokėjai groti žada visą naktį ir skirstytis ketina tik prašvitus, o žinant, kad šie muzikantai – bene populiariausi Lietuvoje, suprantama, kad neateiti – negalima.

VIDEO: Markas Palubenka - God Is In The Rain

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas