Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 09

Savivaldos dieną Vilniaus-Kauno dvimiestis keliaujančius traukiniais džiugins džiazo koncertais

Spalio 10-ąją, Savivaldos dieną, visi Lietuvos gyventojai ir svečiai turės galimybę neįprastai pakeliauti traukiniais. Kultūrinė akcija vyks traukiniuose, vyksiančiuose maršrutais Vilnius-Kaunas (išvykimas iš Vilniaus 11.15 val.) bei Kaunas-Vilnius (išvykimas iš Kauno 13.40 val.), praneša Vilniaus miesto savivaldybė.
Dvimiestis
Dvimiestis / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

Savivaldos diena yra išskirtinė ir įdomi tuo, kad ji skirta ne tik savivaldos institucijų darbuotojams, bet ir miestų svečiams. Todėl šią dieną atgijusios Vilniaus-Kauno dvimiesčio idėjos kontekste inicijuojama kultūrinė akcija yra skirta visiems keleiviams, keliaujantiems traukiniais.

Akcijos metu Vilnius-Kaunas ir Kaunas-Vilnius maršrutais vykstančiuose traukiniuose vyks džiazo atlikėjų pasirodymai. Džiazo improvizacijomis džiugins jauni atlikėjai: Simona Karaliūtė (vokalas), Kristijonas Doveika (trimitas) ir Arman Isojan (kontrabosas).

Iniciatyva skirta ne tik Savivaldos dienai, bet ir vystyti Vilniaus-Kauno dvimiesčio idėją, plėtojant dviejų Lietuvos sostinių kultūrinį bendradarbiavimą.

Nuo 2007 metų spalio 10-oji Lietuvoje minima kaip savivaldos diena. Kasmet šalies miestuose vyksta šiai dienai skirti renginiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai