Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 04

Šeštąjį Kintų muzikos festivalį užvers simfoninės muzikos koncertas

Jau šiandien, rugpjūčio 4 d., įvyks iškilmingas Kintų muzikos festivalio uždarymo koncertas, kuriam ruošiasi būrys talentingų jaunųjų muzikantų - smuiko virtuozė iš Latvijos Kristine Balanas, vis platesnio pripažinimo susilaukiantis dirigentas Martynas Stakionis, ryškaus kūrybinio braižo kompozitorius Gediminas Gelgotas, Naujų idėjų kamerinio orkestro ir Tarptautinio Kintų muzikos festivalio simfoninio orkestro artistai.
Martynas Stakionis
Martynas Stakionis / Organizatorių nuotr.

Koncerte skambės 70-metį švenčiančio legendinio vokiečių kompozitoriaus Peter Michael Hamel simfonija „Metamorphosen“, taip pat šiuo metu kompozitoriaus Gedimino Gelgoto kuriamo koncerto smuikui fragmentas ir dar daugelis kitų kūrinių.

Šiais metais Kintų muzikos festivalyje nuskambėjo itin skirtingos koncertinės programos – festivalį atidarė legendinio vokiečių kompozitoriaus P. M. Hamel improvizacija fortepijonu bei balsu Kuršių marių pakrantėje. Mažieji festivalio klausytojai ir jų tėveliai turėjo galimybę apsilankyti „Vaikų koncerte“, o populiariosios muzikos gerbėjams violončelės virtuozas Justas Kulikauskas („The Amazing Cello“) padovanojo plačiai žinomų dainų „cover’ių“ vakarą. Festivalio klausytojai taip pat turėjo progą išgirsti ir amerikiečių kompozitoiaus Steve’o Reicho muziką, o festivalio tradicija jau tapęs „Naktinis koncertas“ sausakimšą Kintų didžiąją bažnyčią užpildė atmosferiška muzika.

Šį vakarą su tarptautiniu festivalio simfoniniu orkestru grosiančios smuikininkės K.Balanas virtuoziškumas, pasak žurnalo „The Times“, yra „tiesiog neįtikėtinas“. Jaunoji žvaigždė yra daugybės tarptautinių konkursų laureatė, bendradarbiaujanti su tokiais žymiais muzikantais kaip Maximas Vengerovas, Vadimas Gluzmanas, Leonidas Kavakos ir kitais.

Kintų muzikos festivalio orkestras vienija jaunus ir talentingus atlikėjus iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos. Festivalio orkestrui jau trečius metus vadovauja lietuvių dirigentas Martynas Stakionis ir kompozitorius Gediminas Gelgotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento