Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 18

Šį penktadienį – išskirtinis perkusininko Tomo Dobrovolskio pasirodymas

Kavinėje „Soul Box“ gyvos muzikos vakarai jau ne naujiena, tačiau žmogaus-orkestro, „prakalbinančio“ daiktus vos tik prie jų prisilietus, čia dar nebūta. Šį penktadienį (balandžio 20 d.) „Soul Box“ scenoje vienas muzikantas valdys visą perkusinių instrumentų orkestrą.
Tomas Dobrovolskis
Tomas Dobrovolskis / Organizatorių nuotr.

Savo instrumentus kompozitorius, perkusininkas, multiinstrumentalistas Tomas Dobrovolskis kuria „iš lempos“ – jo rankose melodijas išgauna patys netikėčiausi daiktai. Vienas iš jų – pasaulyje analogų neturintis, varinis mušamasis instrumentas – „varinis gaublys“, kaip tik ir buvo sukurtas iš lempos, atsitiktinai suskambėjusios Tomui ją stuktelėjus į durų staktą.

„Draugai sako, kad esu trenktas. Man tai – didelis komplimentas“, – savo neįprasto požiūrio į aplinką ir save neslepia muzikantas.

Meistriškai diriguodamas ir jungdamas iš pirmo įspūdžio nesuderinamus pokšėjimus, šiūrenimus ir traškėjimus, Tomas jau ne kartą yra pasiekęs ritmingos, nuotaikingos melodijos bei rezultatu nustebinęs ne vieną ovacijomis ošiančią minią.

Savo sukurtais instrumentais Tomas groja naujuose solo ir bendruose akademinės, eksperimentinės, improvizacinės, džiazo ir world muzikos bei šokio, teatro, kino projektuose. Pastaraisiais metais T. Dobrovolskio muzika skambėjo Lietuvoje, Lenkijoje, Latvijoje, Danijoje, Švedijoje, Anglijoje, Belgijoje, Suomijoje, Islandijoje, Izraelyje.

Elektro-akustinis solo projektas „Dienpinigiai” – tai gyvai atliekama muzika ne tik su egzotiniais, bet ir pačio atlikėjo sukurtais originaliais instrumentais bei savitu balsu.

Muziką galima kurti iš visų mus supančių garsų, o nepakeičiamais instrumentais gali tapti visa, kas aplinkui. Lietuvos muzikos bendruomenės aktyvistas Mark Splinter kartą pasakė: „Kai į Lietuvą atvykau pirmą kartą, Tomas Dobrovolskis buvo vienas pirmųjų mano sutiktų muzikantų, kuris išsiskyrė savo originalumu. Man be galo patinka, kaip jis kuria muziką, pasitelkdamas įvairius daiktus ir  jų keliamus garsus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai