Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 18

Šiaulių „indie rock“ kolektyvas „Colours of Bubbles“ išmėgino jėgas koncertuodami Rygoje

Paprastai kovo 16-oji Rygoje – gana keista diena. Priešpiet ten susirenka būrelis žilagalvių ir kur kas didesnė minia jų vaikų, anūkų ar pasekėjų ir šie, nešini vėliavomis ir gėlėmis nuo senamiesčio juda prie Laisvės paminklo paminėti dienos, kuomet II-o pasaulinio karo metu dvi latvių divizijos, kovojusios vokiečių pusėje, pirmą kartą susigrūmė drauge vadovaujami tik latvių beigi laimėjo kažkokį nereikšmingą mūšį prieš sovietus.
„Colours of Bubbles“
„Colours of Bubbles“ / Dovaido Pabiržio nuotr.

Šalia paminklo juos pasitinka trankiai įrašytas internacionalas, rusiški „žmogaus teisių“ gynėjai, pasakojantys apie nacistų nusikaltimus ir įvairiapusišką latvių nenorą priimti savųjų išvaduotojų. Dar ten galima išvysti ir kelis metus nedirbantį, bet kažkaip čia atsibasčiusį ir giliaširdiškai dėl kaimynų istorijos susirūpinusi Paleckį. O daugiausiai – tvarkos sergėtojų, kurių keli tūkstančiai gyva grandine apjuosia visą eiseną. Pilna įtampų ta Ryga, nors tu ką.

Kaip nebūtų keista, mažame I Love You klubelyje šios įtampos neliko nei kvapo. Miniatiūrinis, į svetainę ir prieškambarį panašus rūselis, kur vyksta jųjų Acoustic Sessions talpina gerus trisdešimt klausytojų, tad nejauku ir būti negali. Dar yra tarsi mokinius per kontrolinį prižiūrintis garsistas pusmetrio atstumu, vargiai ant scenos besutelpantys instrumentai, atsitiktinai paskutinius užkaborius užpildantys monitoriai ir truputi liūliuojantys toršerai.

Na, buvo žinoma dar ir Colours Of Bubbles – Šiaulių indie rokelio kolektyvas, mūsų scenoje besisukantis jau, rodos, pakankamai ilgą laiką, nors, reikia pripažinti, nieko per daug ir nenuveikęs. Koncertų nemažai, tačiau neprošal ir kokių padoresnių įrašų, ar ne taip? Ta progą, pavartęs oficialų grupės tinklapį atradau, jog kažkas žada būti rudenį. Valio ir laukiam. O kol kas tik koncertai:

Paskutinį kart regėjau burbulų spalvas Jack Daniels koncertų ciklo metu Vilniuje, šią vasarą. Tuomet talpus, vasariškas „Vienuolyno Kiemas“ ulbėjo nuo grakščių, truputi folkiškų ir sangviniškų kolektyvo akordų. „I Love You“ viskas visai kitaip – čia jau reikia beveik unplugged-iškų įgūdžių, kadangi kiekvienas atėjęs gali suvartoti kiekvieną paleistą natą kuo asmeniškiausiai. Reikia pajautos, atrasto ryšio, šiek tiek intymumo ir darnos.

O buvo taip 50:50. Nors grupė sukasi jau kuris laikas, atrodo, jog vis dar sudėtinga sulipdyti pilnavertį playlistą – ir šįkart buvo galima išgirsti šiek tiek abejotinų linijų iš jų kurto garso takelio vienam spektakliui ar Dolly Parton koverių. Jų kantri prieskoniai šalia lengvo indie – kartais eiklūs ir guvūs, bet podažniai ir perdėm niveliuoti, apatiški ir pilkšvoki. Gražus fonas, tačiau truputi per mažai, kuomet domiesi akis į akį.

Na, o kita dalis – kur kas puikesnė, kadangi yra ta grupelė tviskančių jų hitų, jau gana neblogai pažįstamų ir visuomet maloniai dar kartą prisimenamų. Tai „Cut It Out“ – raibuliuojanti kantri pasaką, sujungianti abiejų kolektyvo vokalistų šauniausius sugebėjimus, britiškai gyvybinga „Today“ ir, žinoma, klasiška „Phoenix“, kuri iki šiol išlieka vienu įstabiausių lietuviško indie roko pavyzdžių. Dar toks pat kuokštas panašių ir kokią puikią grupę turėsime!

O geriausia kas yra – tai entuziazmas ir vadybinis įdirbis: nedaug kas lietuviško roko kontekste nepatingi duotis kažkur į Latviją su nenuspėjamu žiūrovų skaičiumi ir be sėkmės garantijų. Juolab – organizuoti turus po Skandinaviją ir D.Britaniją, o būtent tokie artimiausi Colours of Bubbles planai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?