Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 10

Spalį Lietuvoje koncertuos vienas geriausių gitaros virtuozų pasaulyje Steve'as Vai

Spalio pabaigoje Lietuvoje koncertuos vienas geriausių gitaristų pasaulyje Steve'as Vai. Legendinis atlikėjas vienintelį pasirodymą surengs spalio 27 d. Ūkio banko teatro arenoje Vilniuje.
Steve Vai
Steve'as Vai / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Kelionės

Amerikietis gitaristas, dainų autorius ir prodiuseris S.Vai yra vienas geriausių gitaros virtuozų pasaulyje. Gimęs 1960 m. jis buvo ketvirtasis iš penkių šeimos vaikų. Sulaukęs 6 metų S.Vai pradėjo mokytis groti vargonais. Pirmoji pažintis su gitara, kurią būsimoji žvaigždė įsigijo iš savo santaupų, įvyko kai jam buvo 12 metų. Pirmuoju S.Vai mokytoju buvo garsusis gitaristas Joe Satriani.

Būdamas 18 metų jaunuolis pradėjo profesionalią muzikanto karjerą grodamas legendinio Franko Zappos grupėje. Praėjus daugiau nei trims dešimtmečiams S.Vai yra pardavęs daugiau nei 15 mln. įrašų. Jo kūryba yra įvertinta net trimis „Grammy“ apdovanojimais.

Nuo 1999 m. S.Vai vadovauja nuosavai įrašų kompanijai „Favored Nations“ ir beveik kasmet prisijungia prie kito garsaus gitaristo Joe Satriani rengiamų „3G“ gastrolių. Be to, muzikantas reguliariai rengia masines grojimo gitara pamokas, kuriose gali dalyvauti bet kokio amžiaus pradedantieji ir jau pažengę muzikantai.

2011 m. kovo mėnesį S.Vai pasiekė oficialų pasaulio rekordą, kuris pateko į oficialią Guinnesso pasaulio rekordų knygą. Tokios garbės nusipelnė muzikanto surengta grojimo gitara pamoka, kurioje dalyvavo net 4 455 studentų iš „Berklio muzikos koledžo“. Prie internetu transliuotos pamokos taip pat prisijungė dar mažiausiai 7 tūkst. muzikantų.

Mėgaudamasis visiška kūrybine laisve, atlikėjas nesistengia taikytis prie konkretaus muzikos stiliaus. S.Vai ieško savito skambesio ir atlikimo manieros, nesivaržydamas realizuoja pačias keisčiausias savo idėjas ir muzikines vizijas. Išskirtinės jo atliekamos muzikos neįmanoma priskirti vienam konkrečiam žanrui.

S.Vai ne tik virtuoziškai valdo gitarą. Jis taip pat groja klavišiniais ir mušamaisiais instrumentais, kuria dainas ir prodiusuoja savo bei kitų atlikėjų ir grupių kūrybą.

VIDEO: Steve Vai - Taurus Bulba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai