Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 12

Styginių kvartetas „Mettis“ – prestižinio konkurso laureatas

Šių metų gegužės 02-08 dienomis įvyko 8-sis Bordo (Prancūzija) tarptautinis styginių kvartetų konkursas, kurio II premijos laureatu tapo Lietuvos styginių kvartetas „Mettis“. Kolektyvas taip pat apdovanotas specialiu prizu.
„Mettis“
„Mettis“ / Asmeninio archyvo nuotr,

Paskutinį kartą tokio prestižinio konkurso laurus iš Lježo tarptautinio styginių konkurso į Lietuvą parvežė Vilniaus kvartetas 1972 m.

Bordo konkurso pirminei atrankai konkursinę medžiagą pateikė 28 styginių kvartetai iš viso pasaulio. Dalyvauti buvo pakviesti 13 ansamblių iš Kanados, Pietų Korėjos, Slovakijos, Italijos, Prancūzijos, Vokietijos, Japonijos, Izraelio, Ispanijos bei Lietuvos.

Šio konkurso nugalėtojais yra tapę tokie garsūs styginių kvartetai kaip „Belcea“ (Jungtinė Karalystė), „Posphos“ (Prancūzija), „Parker“ (JAV), „Atrium“ (Rusija) „Zemlinsky“ (Čekija) ir „Schumann“ (Vokietija).

Lietuvą atstovavęs styginių kvartetas susibūrė 2011 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA), profesoriaus Augustino Vasiliausko klasėje. Kvarteto nariai – Kostas Tumosa (smuikas), Bernardas Petrauskas (smuikas), Karolis Rudokas (altas) bei Rokas Vaitkevičius (violončelė) – yra daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatai, koncertuojantys solo, kamerinių ansamblių bei orkestrų sudėtyje, taip pat dalyvaujantys įvairiuose muzikiniuose projektuose, garsiausių Europos profesorių meistriškumo kursuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento