Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 30

Šv.Jonų bažnyčioje – koncertas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos jubiliejui

Pirmadienį, lapkričio 4 d., 18 val. Vilniaus universiteto Šv.Jonų bažnyčioje vyks „Alma Mater Musicalis“ ciklo koncertas „80 metų, įprasmintų grožio kūryba“, skirtas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos 80-mečiui.
Lietuvos muzikos ir teatro akademijos 80 metų jubiliejui skirtų renginių programos pristatymas.
Lietuvos muzikos ir teatro akademijos 80 metų jubiliejui skirtų renginių programos pristatymas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Koncerte dalyvaus – LMTA Simfoninis orkestras (vadovas ir dirigentas Martynas Staškus), LMTA Mišrus choras (vadovai doc. Dainius Puišys, doc. Gintautas Venislovas ir prof. Jurijus Kalcas), solistai Lina Dambrauskaitė, Elzita Girčytė, Karolina Glinskaitė, Justas Kirstukas, Nelė Kovalenkaitė, Ilona Pliavgo, Gintarė Ramanauskaitė, skambės Giuseppe Verdi kūriniai. Programa dedikuojama kompozitoriaus G.Verdi 200-osioms gimimo metinėms.

LMTA rektorius prof. Zbignevas Ibelgauptas šį akademijos gyvavimo laikotarpį apibūdino kaip „80 studijų, mokslo ir meno santalkos metų, įprasmintų grožio kūryba“. Taip ir pavadintas koncertas.

Pasak rektoriaus, šis laikotarpis „reiškia neabejotiną akademijos įsišaknijimą Lietuvos kultūrinėje tradicijoje. Tai žinia pasauliui apie kūrėjų ir tyrėjų bendruomenę, saugojančią ir puoselėjančią pamatines vertybes“.

Klausytojai turės progą artimiau susipažinti su jaunaisiais talentais, pasirinkusiais muziko profesionalo kelią, įsidėmėti jų vardus ir įvertinti dėstytojų pastangas. Bus galima pasiklausyti uvertiūros, arijų ir chorų iš operų „Don Karlos“, „Otelas“, „Rigoletas“, „Nabukas“ bei kitų.

Koncerto vedėja – muzikologė, LMTA auklėtinė ir dėstytoja Laimutė Ligeikaitė. Jau keleri metai ji – nuolatinė „Alma Mater Musicalis“ koncertų vedėja, klausytojams praverianti įstabaus muzikos pasaulio duris, padrąsinanti atlikėjus. Jos gili erudicija, teorinės įžvalgos, akademizmas, perpintas romantizmu ir sušildytas švelniu žodžiu, tapo neatsiejama šio ciklo dalimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento