Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 12

Etninės muzikos seminaras įrodys – folkloras patrauklus ir jaunimui

Balandžio 16-19 dieną Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) vyksiantis tarptautinis etninės muzikos teorijos ir praktikos seminaras Nordtrad liudija, kad etninė muzika tikrai yra gyvybinga ir įdomi ne tik garbaus amžiaus tradicijų saugotojams, bet ir jaunajai kartai.
Grupė „Trotra“
Grupė „Trotra“ / Seminaro "Nordtrad" nuotr.

Nordtrad yra folklorinės muzikos tinklas, koordinuojamas Geteburgo universiteto muzikos ir teatro akademijos (Švedija). Pagrindinė tinklo veikla – studentų ir dėstytojų mainai, intensyvūs projektai, kasmetinės konferencijos.

Pasak LMTA Etnomuzikologijos katedros vedėjos, prof. Daivos Vyčinienės, šiemet Lietuvoje rengiamo Nordtrad seminaro programa – tai puiki galimybė gyvai susipažinti su Šiaurės ir Baltijos šalių tradicine muzika, seniausiomis ir šiuolaikinėmis jos gyvavimo formomis. Tradicinės muzikos įvairovę per praktinius mokymus, paskaitas ir koncertus atskleis geriausi 7 šalių etninės muzikos žinovai: muzikantai ir pedagogai. Vienas atraktyviausių Nordtrad užsiėmimų – bendri visų šalių studentų kūrybiniai projektai ir jų parodymas baigiamajame koncerte.

„LMTA etnomuzikologai, didžiuodamiesi unikaliomis lietuvių sutartinėmis, šių metų Nordtrad pasiūlė temą pagal „sutartiniškąją“ darnos sampratą: „Harmony: in and beyond sound“ („Harmonija: garse ir virš garso“). Sutartinėms, 2010 m. įtrauktoms į UNESCO Nematerialaus paveldo sąrašą, bus skiriamas ypatingas dėmesys: užsienio svečiai giedamų, skudučiuojamų, pučiamų ragais bei daudytėmis ir kankliuojamų sutartinių bus mokomi Nacionalinio muziejaus archeologijos ekspozicijoje“, – apie renginį pasakojo D. Vyčinienė.

Seminarą vainikuos balandžio 20 dieną Lietuvos liaudies buities muziejuje, Rumšiškėse, vyksiantis Lietuvos studentų folkloro festivalis „O kieno žali sodai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?