Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 11

Tarptautiniame pianistų konkurse Maltoje – lietuvio Jurgio Aleknavičiaus sėkmė

Sekmadienį pasibaigusiame tarptautiniame pianistų konkurse „Malta International Music Competition“ sėkmė nusišypsojo lietuviui. 26 metų pianistas Jurgis Aleknavičius suaugusiųjų kategorijoje buvo pripažintas geriausiu ir apdovanotas pirmąja premija.
Tarptautiniame pianistų konkurse „Malta International Music Competition“ sėkmė nusišypsojo pianistui iš Lietuvos Jurgiui Aleknavičiui.
Tarptautiniame pianistų konkurse „Malta International Music Competition“ sėkmė nusišypsojo pianistui iš Lietuvos Jurgiui Aleknavičiui. / Asmeninio archyvo nuotr.

Tris dešimtis konkurentų įveikusį Lietuvos pianistą komisija įvertino kaip kūrybingą, profesionalų, talentingą ir iniciatyvų menininką. J.Aleknavičiaus teigimu, šis laimėjimas yra ryškus Lietuvos fortepijono meno įvertinimas.

„Esu laimingas. Pasirinkau sunkų kelią: nepataikauju publikai, nesivaikau madų ir nesistengiu groti tiesiog „gražiai“, o visada siekiu aukščiausio lygio profesionalumo ir meniškumo klasikinėje fortepijoninėje muzikoje. Rezultatui, kurį parodžiau Maltoje, prireikė labai daug darbo, fizinių bei dvasinių pastangų. Šis įvertinimas man labai svarbus, nes jis atveria galimybes koncertuoti Europoje. Po šio konkurso mane jau pakvietė dalyvauti fortepijoninės muzikos festivaliuose Maltoje ir Italijoje“, – džiaugėsi vaikinas.

Liepos 4-8 d. Valetos miesto teatre „Manoel“ vykusiame konkurse dalyvavo atlikėjai iš Italijos, Pietų Korėjos, Maltos, Rusijos, Kinijos, Rumunijos, Lenkijos ir Lietuvos. Į konkurso vertinimo komisiją buvo pakviesti gerai žinomi, pasaulyje pripažinti atlikėjai iš įvairių šalių: Giuliano Mazzoccante (Italija), Katja Avdeeva (Šveicarija), J.M. Kennedy (JAV), Volodymyr Baran (Ukraina) ir kt.

J.Aleknavičius mokėsi Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje. Šiuo metu pianistas yra Sankt Peterburgo valstybinės Rimskio Korsakovo vardo konservatorijos aspirantas. 2011 metais baigė magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Pianistą sekmė taip pat lydėjo Prancūzijoje ir Italijoje. 2010 metais jis tapo diplomantu VI tarptautiniame S.Vainiūno pianistų konkurse Lietuvoje. 

2008 m. pianistas stažavosi Briuselio karališkoje konservatorijoje, 2010 m. studijavo Norvegijoje, Bergene Grygo muzikos akademijoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai