Sportas gyvai
2022 12 03

★★★★★ / Tyla prieš repo apsakymų uraganą – Kasteto albumas „Maestro“

Karantino metu pradėjęs aktyviau žongliruoti repo apsakymais, Kastytis Sarnickas-Kastetas dabar tarsi pasiekė savo tokio žaismo kulminaciją – šį rudenį sau įprastai tyliai pristatė repo albumą „Maestro“. Ambicingai skambantis repo kūrinių rinkinys brėžia įdomią kryptį ir į lietuviško repo pasaulį įsiveržė kaip aukštos kokybės uraganas.
Kastytis Sarnickas-Kastetas
Kastytis Sarnickas-Kastetas / 15min montažas

Kitos repo albumų apžvalgos

Sakykit, ką norit, bet aš laikausi tokios nuomonės, kad Kasteto solinė kūryba yra per mažai pastebėta. Lipdamas ant scenos su „G&G Sindikato“ grupe šis repo atlikėjas išsiskiria savo energija. Tačiau ne ką mažiau energingesnis jis yra ir savo vienišo vilko kelyje.

Prieš eilę metų Kastetas aktyviai kūrė projekte „Dogma“, kai buvo išleistas klasikinio repo albumas „92“. Yra išleisti keli atlikėjo kūriniai su butaforine grupe „Alkūninis velenas“ – tai roko grupė iš Kasteto debiutinės knygos „Turnė̃“. Bei eilė bendrų kūrinių su kitais Lietuvos muzikos atlikėjais. Bet būtent praėjusios pandemijos metu, mano galva, Kastetas įgavo tokią repo formą, kuri yra dabartinis atlikėjo atspindys, regimas ir ant „G&G Sindikato“ scenos.

Roberto Daskevičiaus nuotr./Kastytis Sarnickas-Kastetas
Roberto Daskevičiaus nuotr./Kastytis Sarnickas-Kastetas

Tuomet Kastetas, niūrioms dienoms einant, nustebino albumu „Bueno Kasteto Social Club. Nouvellės“ – tai buvo įdomi atgaiva, kuri dvelkė kitokio repo vėju. Šios novelės, įpintos į muzikinius siužetus, suskambo repo ritmu ir kaip atskiri pasakojimai buvo perpildyti, kaip sako pats Kastetas, buitiniu realizmu.

Vėliau sekęs albumas „Žėručio gatvės byla“ buvo dar kitoks – tikras repo romanas. Bijau suklysti, bet bent pačiam tokio repo albumo Lietuvoje nebuvo tekę girdėti, kai per aštuonis skirtingus kūrinius klausytojui perteikiama vientisa kriminalinė istorija, o kiekvienas šio albumo skyrių spinduliuoja vis kita atmosfera bei papildomai ausis intriguojančiais specialiaisiais garso efektais, kaip durų girgždėjimas, ginklų šūviai, kulniuojančių padų garsai ir t.t. Labai dėmesio vertas albumas.

Repo romanas „Žėručio gatvės byla“
Repo romanas „Žėručio gatvės byla“

Tai buvo pastarųjų metų solinis kelias, kuris Kastetą vedė į albumą „Maestro“ – šis kūrinių rinkinys yra tarsi visų žaidimų su repo apsakymais kulminacija.

Šį kartą ir pažvelkime į šį repo istorijų uraganą, kuris į šalį viską bloškia savo kitoniškumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius