Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 15

Ukmergėje koncertavo geriausi pasaulio perkusijos meistrai

Kovo 8-11 dienomis Ukmergėje vyko XI tarptautinis būgnų ir perkusijos festivalis Ukmergė 2012. Festivalio sumanytojo ir organizatoriaus Sauliaus Auglio-Stanevičiaus renginys, renginys jau gerai žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, todėl į festivalį atvyksta garsiausi pasaulio perkusijos meistrai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Juozo Kamensko nuotr.
Temos: 2 Muzika Ukmergė

Šiemet festivalyje koncertavo ir surengė meistriškumo pamokas jauniesiems atlikėjams perkusijos korifėjai Piotras Suttas (Lenkija), Igoris Lesnikas (Kroatija), Chinas Chengas Linas (Taivanis), Ludwigas Albertas (Belgija), Javieras Nandayapa (Meksika), Linda Maxey (JAV), o taip pat geriausi Lietuvos perkusininkai.

Festivalio publiką nudžiugino nuostabus P.Suttas koncertas neįgaliems žmonėms, kuriame su perkusijos meistru grojo ir koncerto dalyviai. Įspūdingus autorinius pasirodymus surengė I.Lesnikas, kuriam talkino Lietuvos muzikantai, ir C.C. Linas.

Taip pat šių metų festivalyje pristatytas Lietuvoje mažai žinomas instrumentas – pasižyminti specifiniu garsu meksikietiška marimba. Pirmąją meksikietišką marimbą į Lietuvą iš kelionės po Meksiką parsivežė Saulius Auglys-Stanevičius. Kartu su legendinio Meksikos marimbos virtuozo sūnumi J.Nandayapa, festivalyje pasirodė ir Lietuvoje susikūręs meksikietiškos marimbos ansamblis „Zeferino Nandayapa“, įkurtas S.Stanevičiaus.

Taip pat klausytojus džiugino jaunieji Lietuvos perkusininkai, festivalio kamerinis orkestras diriguojamas Aleksandro Simello, akordeonisto Kazio Stonkaus ir J.Nandayapa  duetas, mušamųjų ansamblis iš Šiaulių „Ritmas kitaip“.

Festivalio baigiamasis akordas – dainininkės iš Belgijos Katrine Druyts ir marimbos meistrų L.Alberto bei C.C.Lino bendras pasirodymas, po kurio atlikėjams du kartus teko grįžti į sceną bisui. Atsisveikindamas po paskutinio koncerto, S.Stanevičius užtikrino, kad kitais metais vėl pakvies Lietuvos klausytojus į XII perkusijos ir mušamųjų festivalį Ukmergė 2013.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai