Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 03

„Vader“ vilniečius vilios prisijungti prie tamsiosios pusės

Gegužės mėnesį įvyks brutali metalinė lenkų invazija į Vilnių – ir dar su legendiniais „Vader“ priešakyje. Jiems talkins nutrūktgalviai „Decapitated“, o šiek tiek melodijos turbūt brutaliausioje Vilniaus vakaronėje šį pavasarį suteiks „Thy Disease“.
Grupė „Vader“
Grupė „Vader“ / Organizatorių nuotr.

Tokia trijule iš Lenkijos, prie kurios prisijungs ir dar dvi grupės, apie kurias bus paskelbta gavus patvirtinimą, Renginių organizatorių „Pikuolis“ komanda ketina apšildyti festivalio „Kilkim žaibu“ gerbėjus prieš svarbiausią šio klubo organizuojamą renginį.

Vakaro vinis – aukščiausios klasės, visame pasaulyje puikiai žinomi mirties metalo atstovai „Vader“. Dar 1983-iais, įkvėpti Dartho Vaderio iš „Žvaigždžių Karų“ tamsiųjų galių, keli vaikinai susibūrė ir pradėjo groti Heavy metalą. Grupei evoliucionuojant, muzika keitėsi, kol galų galiausiai „Vader“ apsistojo ties Death metalu ir dabar gali būti lyginami su tokia šio stiliaus grietinėle kaip „Posessed“ ir „Death“. Anot žymaus muzikos žurnalo „Billboard“, nuo 2002-ųjų ši komanda pardavė apie 500 000 albumų visame pasaulyje. Na argi reikia dar kažką pridurti? Skaičiai tiesiog kalba už save. Šiuo metu grupė keliauja po pasaulį pristatinėdami savo 2016-ųjų pabaigoje išleistą albumą „The Empire“.

VIDEO: VADER - "Triumph Of Death" (Official Video)

„Decapitated“ susikūrė 1996, kai grupės nariai buvo dar visai vaikai, tačiau šiandien jie vadinami viena svarbiausių 21-ojo amžiaus Death metalo grupių. Juos giria žinomiausi alternatyvios muzikos žurnalai, tokie kaip „Terrorizer“ Ir „Metal Hammer“, ir jie garsina Lenkijos metalo sceną visame pasaulyje. Ir visa tai ne veltui, kadangi „Decapitated“ muzika pasižymi ypatinga kokybe: techniškas Death metalas dera su užvedančiais Groove intarpais, o būgnų blast-beatai, įvairiapusiškas ir nuolat kintantis vokalinis išpildymas tiesiog nepalieka abejingų.

Šią trijulę užbaigia „Thy Disease“, kuri paįvairins vakarą moderniu Groove/Death metalu su Industrial prieskoniais. Ši grupė pradėjo savo veiklą 1999 metais Krokuvoje, o 2001-aisiais „Metal Hammer“ pripažino jų debiutą geriausiu tais metais. Jeigu „Matrica“ – Tavo mėgstamiausias filmas, o naktimis sapnuojasi kibernetiniai sapnai, „Thy Disease“ Tau tikrai patiks.

Koncertas vyks gegužės 11dieną, klube PELĖDA, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento