Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 04

Viduržiemio bigbendo popietėje visai šeimai – vasariški perkusijos viražai

Kauno bigbendas pasiners į pasaulio ritmus. Šis kolektyvas turi itin senas ir turtingas popiečių visai šeimai tradicijas. Jas sumanė ir pirmasis organizuoti pradėjo vienas bigbendo kūrėjų, šviesaus atminimo Romualdas Grabštas. Todėl įprasta, jog susitikimų su bigbendu klausytojai itin laukia.
Kauno santaka“ kolektyvas
Kauno santaka“ kolektyvas / „Kauno santakos“ nuotr.

Naujausioje programoje Kauno bigbendui talkins mušamųjų virtuozas Arkadijus Gotesmanas. Jo instrumentų kolekcijoje perkusijos iš viso pasaulio: Indijos, Artimųjų rytų, Pietų Amerikos, Azijos. Kiekvieno jų egzotišką ir naują skambėsį, kilmę, istoriją pasakos pats Arkadijus. Popietės metu jis pakeis kelis amplua – jį išgirsime ir kaip bigbendo ritmo sekcijos muzikantą, ir kaip perkusijų solo meistrą, kurio improvizacijos gimsta realiame laike.

Bigbendas taip pat apžvelgs perkusinių instrumentų ir šokio ritmų „paveldą“ džiaze. Skambės Duko Ellingtono „Karavanas“, kuriame pasigirsta Artimųjų rytų ir Afrikos dykumų klajoklių motyvai, A.Sandovalio „Funky Cha Cha“ ir Kubos dvelksmas, legendinio saksofonisto Sonny Rollinso vaikystės istoriją Švento Tomo saloje pasakoja calypso ir svingo ritmus sujungęs „St.Thomas“.

Bigbendas užsuks į Braziliją, sutiksime bossa nova ir samba, galiausia, programą užbaigs legendinio fusion kompozitoriaus ir atlikėjo Joe Zawinulo „Birdland“.

Bigbendui diriguos vienas universaliausių šalies muzikantų Liutauras Janušaitis. Arkadijaus Gotesmano atskirai pristatinėti nereikia, jis dalyvauja beveik visuose svarbiausiuose šalies džiazo įvykiuose. Arkadijaus platus muzikos išmanymas ir savita filosofija atranda savo vietą ir džiazo, ir akademinės muzikos projektuose. Jis ne kartą pasirodė su Kauno bigbendu.

Renginys vyks vasario 7 dieną, sekmadienį, 14 valandą, Kauno filharmonijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento