Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 22

Vilniaus kvarteto koncertas Italijos prezidentūroje ir „Radio RAI“

Kovo 19 dieną Romoje, Quirinale prezidentiniuose rūmuose, vyko koncertas, skirtas 33-osioms Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo ir 700-osioms Vilniaus miesto įkūrimo metinėms paminėti, rašoma Kultūros ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Vilniaus styginių kvartetas
Vilniaus styginių kvartetas / Kultūros ministerijos nuotr.

Šis, jau tradicija tapęs trečią kartą organizuojamas renginys – Vilniaus filharmonijos, Quirinale prezidentinių rūmų ir Italijos nacionalinio visuomeninio transliuotojo RAI bendradarbiavimo rezultatas.

Koncertą, kuriame skambėjo XX amžiaus lietuvių kompozitorių kūriniai, atliko Vilniaus styginių kvartetas (Dalia Kuznecovaitė – pirmas smuikas, kvarteto meno vadovė, Algirdas Šochas – antras smuikas, Kristina Anusevičiūtė – altas, Viktor Rekalo – violončelė).

Šio koncerto programa – tai pasivaikščiojimas XX amžiaus lietuvių kompozicijos taku: iškilmės pradėtos M.K.Čiurlionio 1903 metų kūriniu, o užbaigtos jau 8-ajame dešimtmetyje sukurta F.Latėno kompozicija. Koncerte taip pat buvo atlikti J.Karnavičiaus, E.Balsio, O.Narbutaitės kūriniai. Šiame išskirtiniame renginyje taip pat pasakota apie Lietuvos ir Vilniaus istoriją, o visa tai transliuota nacionaliniu mastu, RAI radijo kanalu.

Renginys vyko įspūdingoje vietoje – Quirinale prezidentiniai rūmai ne tik atėmė kvapą savo architektūros ir interjero didybe, bet ir nepaprasta politine svarba. Šie rūmai yra aktyvus, gyvas Italijos demokratijos ženklas, atliekantis svarbų vaidmenį tautos istorijoje ir šiandien. Tad šis renginys taip pat yra Lietuvos ir Italijos valstybių draugystės ženklas, o kartu ir to, jog Italijos visuomenei įdomi ir įtaigi lietuvių kultūros pasiūla.

Altininkė K. Anusevičiūtė džiaugėsi dalyvavimu šventėje: „Džiugu, kad Vilniaus gimtadienį galime minėti tokioje puikioje ir reikšmingoje aplinkoje. Šis koncertas buvo be galo pakilus, esame laimingi grodami čia ir turėdami galimybę supažindinti žmones su lietuvių kompozitorių muzika.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas