Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 17

Žaviosios „Appassionante“ vokalistės muzika ir grožiu žada pavergti Vilnių

Aistrą ir muzikinę ekstazę atnešantis trio „Appassionante“ jau šį sekmadienį, balandžio 22 d., pasirodys Vilniaus publikai. Trys Italijos operos dainininkės Giorgia Villa, Stefania Francabandiera ir Mara Tanchis klausytojams dovanos puikaus vokalo ir muzikinio atsidavimo vakarą. Italių pasirodyme populiarioji muzika susilies su klasikine, leisdama mėgautis geriausiomis abiejų šių žanrų pusėmis.
Italų dainininkių trio „Appassionante“
Italų dainininkių trio „Appassionante“ / Organizatorių nuotr.

Klasikinį muzikinį išsilavinimą turinčios moterys koncertų sales visame pasaulyje paperka ne tik įspūdingais balsais, bet ir moteriškumu bei subtiliu žavesiu. Nebijodamos pasirodyti geidulingomis, „Appassionante“ gražuolės nuo scenos skleidžia meilę gyvenimui ir muzikai.

Itales sujungė galingoji Roma

Visame pasaulyje žinomas posakis „visi keliai veda į Romą“ tinka ir „Appasionante“ ansamblio istorijai. Būtent Romoje merginos susipažino dar ilgus metus iki to, kol susibūrė į trio. Šiomis dienomis Italijos sostinėje dainininkės praleidžia didžiąją dalį savo laisvo laiko, čia brandina naujas idėjas ir semiasi įkvėpimo bei energijos iš šio, regis, amžino miesto. Kiek mažiau nei prieš dešimtmetį sėkmingai susiklosčiusi trijulės draugystė išsirutuliojo į norą kurti kartu, o bendrą muzikinį projektą įkvėpė itališkas užsidegimas. Pirmąjį savo albumą „Appassionante“ merginos 2005-aisiais įrašė Berlyne.

„Vokietija mums tapo antrais namais, čia prasidėjo mūsų nuotykiai. Pamilome šią svetingą šalį ir jos žmones, čia jaučiama labai didelė pagarba menui ir kitų šalių kūrėjams“, – sako S.Francabandiera.

Romoje sumanyta ir Vokietijoje prasidėjusi „Appassionante“ kelionė išvedė tris itales į platų pasaulį, kur jų muziką pamilo gerbėjai net ir tolimojoje Pietų Afrikoje bei Singapūre. Tą įrodo ir pastarieji trio koncertai. Šiuo metu merginos vieši Šiaurės Korėjoje. Ten, sostinėje Pchenjane, „Appassionante“ dalyvauja 28-ajame Pavasario draugystės meno festivalyje. Ilgiau kaip savaitę trunkančiame renginyje pasirodo atlikėjai iš 30-ies skirtingų šalių. Italės vienintelės atstovauja savo šaliai.

Atlikėjų asmenybių skirtumai kūrybai suteikia spalvų

„Appassionante“ programoje skamba tradiciniai itališki motyvai, klasikos ir populiariosios muzikos  melodijų akordai.

„Žinomus hitus, kuriuos atliekame, mes naujai interpretavome, sukūrėme simfonines jų versijas arba pridėjome lotyniško kraujo ir ispaniškos gitaros. Mums iššūkis dainuoti tokias dainas kaip „Sweet Dreams“ ar „Show Must Go On“. Labai gerbiame jų autorius ir atlikėjus, tad jaučiame didžiulę atsakomybę ir pareigą publikai pateikti kuo geriausią skambesį“, – tvirtina M.Tanchis. Italių dainų tekstai parašyti italų, anglų, ispanų kalbomis.

„Eksperimentuodamos stengiamės išlaikyti balansą. Mes esame žaismingos ir jausmingos, žinome, kad turi būti ir tylių, ir galingų muzikinių momentų, tada klausytojas patiria didžiausią malonumą“, – teigia G.Villa.

„Appassionante“ merginas vienija ugningas charakteris ir meilė muzikai, tačiau visos jos skirtingos – Stefania yra jūros vaikas. Anksti kas rytą atsikelianti moteris mėgsta skaityti ir kūno stiprinimui užsiima kikboksu. Iki sutikdama trio koleges ji dainavo su garsiausiais italų atlikėjais, tokiais kaip Zucchero ir Erosas Ramazzotti.

Gyvenanti pagal moto „Šiandien yra pirma tavo gyvenimo diena!“ Mara nesivaržydama mėgaujasi Romos karščiu, audringais vakarais ir nesikelia anksčiau pietų. Ši iš Sardinijos kilusi dainininkė yra dainavusi Vatikane pačiam popiežiui, o jos dievaičiai – Freddie Mercury ir Whitney Houston.

Su tokiais muzikantais kaip Gary Barlow ir Robbie Williamsas dirbusi Giorgia žavisi Čilės poeto Pablo Neruda kūryba ir kolekcionuoja batelius. Ji prisipažįsta gimtąją Romą kur kas labiau pamilusi po to, kai pamatė 1960-ųjų Federico Fellini filmą „Saldus gyvenimas“ (angl. „La Dolce Vita“), kurio veiksmas vyksta būtent šiame mieste.

Žavios ir temperamentingos italės „Appassionante“ Lietuvoje pasirodys jau balandžio 22 d. Vilniaus kongresų rūmuose. Bilietus į šio profesionalaus ir viliojančio trio pasirodymą galima įsigyti svetainėje www.ticketpro.lt  bei „Bilietų pasaulio“ kasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai