2015 06 15

Žymiausių kompozitorių gyvenimo faktai bus atskleisti „Kultūros naktį“ Valdovų rūmuose

Mažai kam žinomi istoriniai bei asmeniniai žymiausių kompozitorių gyvenimo faktai bus atskleisti „Kultūros nakties“ renginyje Valdovų rūmuose. Klasikinės muzikos koncerte pasirodys apie dešimt jaunų, talentingų muzikantų.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.

Į kelionę muzikine laiko mašina pakvies Lietuvos ir užsienio scenose jau pripažinti, M.Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ alumnai, taip pat jų bendraminčiai ir fondo remiami jaunieji muzikos talentai.

„Muzikantas yra tarpininkas, kuris nutiesia tiltus tarp šiuolaikinės publikos ir prieš kelis šimtmečius, visai kitokioje kultūroje ir net buities realijose, parašytos muzikos. Kartu su kolegomis atlikėjais ieškojome tokios koncerto formos, kuri leistų perteikti ne tik muziką, bet ir atskleisti įdomius, intriguojančius faktus iš pasaulį iki šiol dominančių asmenybių gyvenimų“, – pranešime cituojama koncerto organizatorė Simona Zajančauskaitė.

Mažai kam žinomi istoriniai bei asmeniniai kompozitorių gyvenimo faktai leis pažinti juos iš naujo, suprasti, kuo gyveno genijai ir kas turėjo įtakos jų pasaulėžiūrai.

Mažai kam žinomi istoriniai bei asmeniniai kompozitorių gyvenimo faktai leis pažinti juos iš naujo, suprasti, kuo gyveno genijai ir kas turėjo įtakos jų pasaulėžiūrai.

„Įvairūs instrumentai laiko mašina nukels į baroko puošmenų pilną Vokietiją. Persikelsime į Vieną išgerti popiečio arbatėlės kartu su Wolfgangu Amadeus Mozartu, moterys žavėsis širdžių grobiku Franzu Lisztu, o vyrai ranką bučiuos lyriškajai Clarai Schumann. Dalyvausime riaušėse, įvykusiose po ekscentriškojo Igorio Stravinskio baleto premjeros Paryžiuje“, – pasakojo koncerto organizatorė.

Klasikinės muzikos koncerte pasirodys apie dešimt jaunų, talentingų, Lietuvos ir užsienio aukštosiose mokyklose studijuojančių ar studijas jau baigusių muzikantų.

Renginys įvyks šį penktadienį, birželio 19 d., „Kultūros nakties“ koncerte „Skambantys Valdovų rūmai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento