Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Geriausiais liaudies meistrais pripažinti V.Jaugėla, V.Babičienė ir E.Kapčius

Molėtų kultūros centre ketvirtadienį „Aukso vainikais“ apdovanoti geriausi šalies liaudies meistrai – vaizdinės, taikomosios dailės ir kryždirbystės tradicijų puoselėtojai.
„Aukso vainiko“ įteikimo ceremonija Molėtų kultūros centre
„Aukso vainiko“ įteikimo ceremonija Molėtų kultūros centre / Organizatorių nuotr.

Geriausiais metų meistrais pripažinti vaizdinės liaudies dailės meistras, medžio drožėjas Vytas Jaugėla iš Plungės, taikomosios liaudies dailės meistrė Vita Babičienė iš Vilniaus ir kryždirbys Evaldas Kapčius iš Vilniaus, pranešė Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Antrą vietą vaizdinės dailės kategorijoje pelnė Vytautas Jackūnas iš Pasvalio, trečią – Adolfas Andriejus Viluckis iš Kretingos.

Taikomosios dailės grupėje antroji vieta skirta Irenai Vapšienei iš Kupiškio, trečioji – Janinai Blažukienei iš Vilkaviškio. Kryždirbystės srityje antroji vieta teko Edvadui Mačaičiui iš Šakių, trečioji – Alvydui Pociui iš Šilalės.

Specialūs diplomai įteikti tapytojui Zenonui Bulgakovui už stiliaus savitumą ir kolekcijos vientisumą, kalviui Ričardui Grekavičiui – už meistrystę ir ornamentiką, tautinių kostiumų audėjai Galinai Švedienei – už žemaitiško kostiumo puoselėjimą, medžio drožėjui Alfonsui Mauliui – už savitą šventųjų įvaizdžio pateikimą ir tautinių juostų audėjai Sigitai Milvydienei.

Šventėje „Aukso vainikai“ įteikti ir geriausiems 2020-ųjų meistrams – Viktorui Žilinskui, Birutei Andrijauskienei ir Sauliui Kroniui, taip pat pagerbti antrų ir trečių vietų bei specialiųjų diplomų laimėtojai, nes iškilmingą ceremoniją pernai sutrukdė pandemija.

Garbingiausio Lietuvos tautodailės apdovanojimo iš viso siekė 28 senųjų amatų tradicijas tęsiantys kūrėjai.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro įsteigti svarbiausi šalies tautodailininkų „Aukso vainiko“ apdovanojimai skiriami už liaudies vaizdinę (skulptūrą, tapybą, grafiką, karpinius), taikomosios dailės (tekstilės, keramikos, medžio, kalvystės, juvelyrikos bei paprotinius dirbinius – margučius, verbas, sodus) kūrybą bei kryždirbystę (kryžius, stogastulpius, koplytstulpius, koplytėles ir kitus tradicinės formos paminklus).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius