Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 brangiausiai parduotų NFT kūrinių: milijonai dolerių už skaitmenines kopijas

Kriptografinio meno rinka klesti, unikalius grafikos dizainerių kūrinius įsigyja vis daugiau garsenybių ir moka už juos milžiniškus pinigus. Kadangi NFT arba nekeičiami žetonai dažniausiai perkami ir parduodami per kriptovaliutų sandorius, kurie yra decentralizuoti, didžiausią vertę turinčių individualių pardavimų įvertinimas valiuta gali būti sudėtingas.
Nyan Cat
Nyan Cat / Shutterstock nuotr.

Kas yra tie NFT?

NFT yra koks nors turtas, patikrintas naudojant „blockchain“ technologiją, kurioje kompiuterių tinklas registruoja operacijas ir pateikia pirkėjams autentiškumo ir nuosavybės teisės įrodymų.

Dabar kilusio bumo objektai – daugiausia skaitmeninis turtas, toks kaip atvaizdai, ​​GIF, dainos ar vaizdo įrašai. Svarbiausia yra tai, kad NFT skaitmeninius meno kūrinius paverčia unikaliais, o tai reiškia, kad juos galima parduoti.

Dabar menininkai, muzikantai, „influenceriai“ ir sporto franšizės naudoja NFT, norėdami gauti pajamų iš skaitmeninių prekių, kurios anksčiau būdavo pigios ar nemokamos.

Ši technologija taip pat reaguoja į meno sričių aktualų autentiškumo ir kilmės bei autorystės patvirtinimo poreikį vis labiau skaitmenėjančio pasaulio kontekste – skaitmeninis failas visam laikui susiejamas su jo kūrėju.

Pagal „Insider“ pateiktas ataskaitas ir kriptografinio meno aukciono svetainės „Nifty Gateway“ duomenis pateikiami keli iki šiol didžiausios vertės NFT sandoriai.

10. „Nyan Cat“ (autorius – Chrisas) – 590 tūkst. JAV dolerių

NFT su populiaraus „memo” veikėja – kate, vasarį parduotas už maždaug 590 000 JAV dolerių. „Insider“ pranešė, kad kriptografinio meno platformos „Foundation“ aukcionas, kuriame ir parduotas kūrinys, vyko ištisą parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas