Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, knygos pristatymas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Gatvės muzikos diena grįžta ir įvyks jau šią vasarą
Gatvės muzikos diena grįžta ir įvyks jau šią vasarą / Joanos Suslavičiūtės nuotr.

Liepos 12 d.

Jubiliejinis rašytojo Stasio Lipskio kūrybos vakaras – 17 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus pristatoma autoriaus knyga „Vienatvės ir pragaro spąstuose“ apie paskutinius dramatiškus septynerius Balio Sruogos gyvenimo metus. Renginyje bus apžvelgtas S. Lipskio kūrybinis kelias.

Liepos 13 d.

Ekskursija su fotografu Arūnu Baltėnu – 18 val. Istorijų namuose, Vilniuje, po menininko parodą „Darbai ir dienos“, kurioje pristatoma penkerius metus kurtas ciklas apie dirbančius, kuriančius ir neįprastai laisvalaikį leidžiančius Lietuvos žmones; tarp jų – ir apie kitose šalyse įsitvirtinusius kraštiečius, išvykusius iš Lietuvos po 1990-ųjų. Įėjimas su bilietais.

Filmo peržiūra – 21 val. 30 min. po Liubarto tiltu, Vilniuje iš ciklo „Gilios upės tyliai plaukia“, „Meno avilio“ kuruotoje programoje žiūrovai išvys rež. Suhaib Gasmelbari filmą „Kalbant apie medžius“, 2019.

Tarp Lietuvos ir Prancūzijos – 17 val. Vilniaus paveikslų galerijoje atidaroma grafo Benedikto Henriko Tiškevičiaus nuotraukų paroda.

Liepos 14 d.

Spektaklio „Kas nužudė mano tėvą“ premjera – 20 val. Lietuvos medicinos bibliotekoje jaunosios kartos režisieriaus A.Obcarsko spektaklis pagal rašytojo Édouard’o Louis kūrinį. Įėjimas su bilietais.

Diskusija „Trauma po traumos: Lietuvos lenkų trėmimai“ – 18 val. MO muziejuje pokalbis siekiant aptarti lenkų prievartinių repatriacijų ir trėmimų traumos atmintį bei patirtį po Antrojo pasaulinio karo.

Sutartinių ratas – 18 val. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos kiemelyje skambės sutartinės, kurias ves Agota Zdanavičiūtė.

Vizualaus meno parodos „Pasikartojimai“ reginys – nuo 17 val. aktorių pora Jolanta Dapkūnaitė ir Arūnas Sakalauskas kviečia į „savo namų parodą“ Subačiaus g. 85.

Filmo peržiūra – 21 val. 30 min. po Liubarto tiltu, Vilniuje iš ciklo „Gilios upės tyliai plaukia“, žiūrovai išvys diplominius šių metų filmus.

Liepos 15 d.

Pokalbis apie moteris – 18 val. Istorijų namuose, Vilniuje, pokalbis iš ciklo „Knyga ir kava“ „Svarbios moterys mūsų gyvenime: ar pakankamai apie jas parašyta?“ Renginyje dalyvaus knygų apie moteris kūrėjos, pokalbį kuruos ir dalyves kalbins menotyrininkė ir poetė Laima Kreivytė.

Filmo peržiūra – 21 val. 30 min. po Liubarto tiltu, Vilniuje iš ciklo „Gilios upės tyliai plaukia“, žiūrovai išvys rež. Cheryl Dunye filmą Arbūzė, 1996.

Liepos 16 d.

Ekskursija „Viena diena Miłoszo Vilniuje“ – nuo 16 val. Venclovų namų-muziejus kviečia pasivaikščioti Nobelio literatūros premijos laureatas, vienas iškiliausių XX a. Europos ir Amerikos modernizmo autorių, paskutinis Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės piliečio takais Vilniuje. Į ekskursiją būtina registracija

Liepos 17 d.

Gatvės muzikos diena – visą dieną daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių skambės gyva muzika.

Ekskursija po naujai atvertas Vilniaus katedros koplyčias – nuo 15.30 su gidu galima aplankyti 70 metų buvusias uždarytas Šv. Stanislovo, Gailestingumo ir Turino koplyčias. Įėjimas su bilietu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas