Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
„Arklio galia“
„Arklio galia“ / Tomo Tereko nuotr.

Rugpjūčio 2 d.

Filmo „Tiktai žvėrys“ rodymas – „Skalvijoje“ vyks Dominiko Mollo filmo seansas. Alpių kaimo apylinkėse sniego audros metu dingsta turtinga paryžietė. Policija neranda jokių pėdsakų, o į klaidų tinklą, susijusį su šiuo mįslingu įvykiu, įsipina keturi veikėjai: ūkininkas ir jo žmona, nuo nelaimingos meilės kenčianti jauna padavėja bei vietinis vienišius.

Rugpjūčio 4 d.

Susitikimas su rašytoju Sjónu ir režisiere Ilze Burkovska Jacobsen – 18 val. anglų kalba (be vertimo) vyks pokalbis Mažojoje auloje, Vilniaus universiteto centriniuose rūmuose. Sjónas yra gerai žinomas pasaulyje ne tik dėl daugybę apdovanojimų pelniusių romanų, bet ir kaip poetas, operų libretų, filmų scenarijų ir dainų tekstų autorius. I.B.Jacobsen susitikime dalyvaus gyvai. Ši jau daugelį metų Norvegijoje gyvenanti režisierė kartu su vyru yra įsteigusi kino kompaniją „Bivrost film“, sukūrusi 8 dokumentinius filmus ir 5 dokumentinius serialus.

Rugpjūčio 5 d.

Grupės „Arklio galia“ koncertas – 20 val. „Empty Brain Resort“ koncertuos Žilinas Jagla, Vidmanas Akinis, Omas Lučinas, Danilius Pacerovas bei Matas Dujotas.

Rugpjūčio 6 d.

Filmo „Supernova“ premjera – „Oskaro“ laureatas Colinas Firthas bei nominantas Stanley Tucci pristato kritikų išskirtinai liaupsinamą dramą „Supernova“, kupiną šiltų jausmų ir tikrųjų gyvenimo vertybių.

Liepos 31 d. – spalio 3 d.

Instaliacija „Galimybė meilei“ – Nacionalinėje dailės galerijoje eksponuojamas vienos žinomiausių Suomijos menininkių Eijos-Liisos Ahtilos kūrinys. „Galimybė meilei“ (2018) yra apmąstoma galimybė pajusti empatiją ir meilę kitoms gyvybės formoms.

Paroda „Fotoblokas: Centrinė Europa fotoknygose“ – Nacionalinėje dailės galerijoje įvyks pirmoji tokia išsami ir analitinė paroda, kurioje per iliustruotus albumus, menininkų knygas ir propagandinius leidinius pristatoma audringa Centrinės Europos istorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas