Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Rugpjūčio 17–26 dienomis vyks festivalis „ConTempo“. Rhizome „Horizont“
Rugpjūčio 17–26 dienomis vyks festivalis „ConTempo“. Rhizome „Horizont“ / Johann Walter nuotr.

Rugpjūčio 17 d.

Prasideda tarptautinis scenos menų festivalis „ConTempo“ – trečiąjį kartą Kaune vyksiantis renginys miestiečius bei miesto svečius per 10 festivalio dienų kvies pamatyti 10 geriausių Lietuvos ir Europos šiuolaikinio scenos meno projektų. Šių metų festivalio programoje – žinomi vardai: Claudio Stellato, Alexander Vantournhout, Rhizome ir Jordi Gali bei kiti.

Rugpjūčio 19 d.

Trys ankstyvieji Ninos Könnemann videodarbai – 21.00 val. po Liubarto tiltu iš Žvėryno pusės (Patiltėje). Nuobodulys, dykinėjimas, banalumas Könnemann videodarbuose tampa terpe kūrybiškumui ir kartais anarchijai. Seansui atrinktuose kūriniuose stebimos viešosios erdvės ribos ir dreifuojantis buvimas. Tyrinėjant kasdienybės normas, socialinių santykių ir įtampų visuma pasireiškia kompulsyviomis mikrosąveikomis, o pažįstamos sistemos pasirodo keistos ir laikinos.

Andriaus Mamontovo koncertas – 20.00 val. Lukiškių kalėjime 2.0. Dainininkas planuoja atlikti geriausias savo ir FOJE dainas.

Rugpjūčio 19–20 d.

Kultūros festivalis „Purpurinis vakaras“ rengiamas Anykščiuose nuo 2008 m. jis yra tapęs reikšmingu kultūriniu įvykiu ir gražia tradicija visos Lietuvos festivalių kontekste.

Rugpjūčio 13 d. – spalio 10 d.

Paroda „Kambariuose ir lauke“ – rekonstruotoje istorinių Radvilų rūmų keturių kambarių ekspozicinėje erdvėje Mindaugas Navakas pristato naujausius darbus, skulptūrinius objektus, sumontuotus iš degto, poliruoto, glazūruoto (auksu, mėliu) porceliano segmentų. Kurdamas masyvius istoristinio interjero objektus, autorius galynėjosi su ypatingu įnoringumu ir trapumu pasižyminčia medžiaga, dažniausiai naudojama prabangių indų servizų gamybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas