Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Frankfurto knygų mugės svečiai – Jo Nesbø
Pokalbis su Jo Nesbø vyks Tarptautiniame literatūros festivalyje „Vilniaus lapai“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lapkričio 9 d.

Knygos „Neįgyvendintas Vilnius“ pristatymas – 18 val. Vilniaus muziejuje autores Marija Drėmaitę ir Rasą Antanavičiūtę kalbins filosofas Kristupas Sabolius.

Lapkričio 10 d.

„Lebanon Hanover & Isolated Youth“ koncertas – 19 val. „Kablys + Kultūra“. Tamsias, bet kiek romantiškas dark-wave melodijas Lebanon Hanovi, kad Larissa dainuoja tiek angliškai, tiek vokiškai.

Lapkričio 11–14 d.

Tarptautinis literatūros festivalis „Vilniaus lapai“ – Menų spaustuvėje vyks pokalbiai, autografų dalybos, susitikimai su žinomais lietuvių ir pasaulio rašytojais.

Lapkričio 12 d.

Algimanto Puipos filmo „Sinefilija“ rodymas – 20 val. Forum Cinemas Vingis. Tai devynios viena su kita susietos istorijos, kuriose susipina herojų likimai. Rolandui išsinuomavus kambarį, jį aplanko vaikinas ir pasiūlo penkis tūkstančius eurų už paslaugą – nufilmuoti jo savižudybės procesą. Izabelė balansuoja tarp realybės ir fantazijos pasaulio. Personažai pakliūva į situacijas, primenančias F.Kafkos „Proceso“ ar R. Polanskio „Nuomininko“ siužetus. Pamažu aiškėja, kad visa tai tik kino iliuzija. Rolandas ir Izabelė – tik aktoriai, jų likimą valdo režisierius.

Lapkričio 13 d.

Algirdo Latėno spektaklio „Filomena Morturano“ premjera – 13 val. Lietuvos rusų dramos teatre. Kūrinys pagal Eduardo De Filippo pjesę. Didžiulis komediografo talentas buvo įvertintas visame pasaulyje – autoriaus kūrybos viršukalne laikoma 1946 metais parašyta pjesė „Filomena Morturano“, sulaukusi daugybės vertimų ir pastatymų pasaulio teatrų scenose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas