Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Kadras iš filmo „Lobis“
Kadras iš filmo „Lobis“ / Organizatorių nuotr.

Vasario 1 d.

Susitikimas su rašytoja Liv Strömquist – 18.30 val. Istorijų namuose, Vilniuje. Pagrindinė susitikimo ašis – švedų rašytojos 2018 m. išleistas komiksas „Fruit of Knowledge: The Vulva vs. The Patriarchy“, kurį ji sukūrė susipažinusi su Marijos Gimbutienės mokslinėmis publikacijomis.

Vasario 3 d.

Parodos „Mums reikia šanso atgimti“ atidarymas – 18.00 val. Vilniaus rotušėje ir galerijoje „Meno niša“ pradedami eksponuoti garsaus latvių menininko Andrio Vitolinio kūriniai. Atidarymas vyks Vilniaus rotušėje.

Parodos „The Trace of the Glorious Stroke“ atidarymas – 19.00 val. „The Rooster Gallery“ Vilniuje kviečia į Andriaus Zakarausko parodą. Čia jis tęsia formos ir pasakojimo santykio tapyboje paieškas. Atsispirdamas nuo keletą paskutiniųjų metų nuosekliai tyrinėjamų religinių siužetų ir biblinių scenų, menininkas pasiūlo savitas vizualiai ir reikšmiškai dekonstruotas jų versijas.

Spektaklio „Emigrantai“ rodymas – 18.00 val. Šiaulių kultūros centre bus rodomas Dariaus Gumausko spektaklis-komedija pagal S.Mrožeko pjesę. Vaidina: Giedrius Savickas ir Marius Čižauskas.

Vasario 4 d.

Filmo „Lobis“ premjera – 13.00 val. kino teatre „Pasaka“, Vilniuje. Kino juosta sukurta pagal to paties pavadinimo rašytojos Renatos Šerelytės ir režisierės Agnės Marcinkevičiūtės scenarijų. Nuotykių kupinoje istorijoje išvysime puikiai visiems žiūrovams pažįstamus kino ir teatro aktorius – Vladą Bagdoną, Janiną Matekonytę, taip pat pamatysime kine debiutuojančius jaunuosius talentus: Patricią Volkovą, Joną Šumską, Ainį Radkevičių, Bernadetą Mikutaitę.

Ekskursija su Agne Narušyte – Kauno fotografijos galerijoje vyks ekskursija po Serbijos avangardo parodą „Nestabilios praktikos“ su parodos kuratore, menotyrininke, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureate Agne Narušyte.

„Solo Ansamblio“ koncertas – 19.00 val. „1986_gallery_“ erdvėje, Vilniuje.

Vasario 5 d.

Užsiėmimai suaugusiesiems „Dailės terapija: kitu žvilgsniu į save ir meną“ – 11.00 val. M.K.Čiurlionio dailės muziejuje Kaune vyks terapiniai užsiėmimai, kurie pakvies į susitikimą ne tik su M.K. Čiurlionio paveikslais, bet ir su pačiais savimi. Meditatyviai stebėdami meno kūrinius, leisitės gilyn į savęs supratimą, priėmimą, analizuosite kylančias interpretacijas. Remdamiesi metaforomis, vaizdiniais, spalvomis bei formomis, piešite, kursite savo paveikslus, o pažinimo keliu jus lydės dailės terapeutė Sigita Kupčiūnienė.

Vasario 8–9 d.

Spektaklio „Remyga“ rodymas – 18.30 val. Lietuvos rusų dramos teatre Vilniuje. Specialiai šiam spektakliui pjesę rašęs bestselerio „Pietinia kronikas“ autorius Rimantas Kmita pateikia fantasmagorišką istorijos versiją, nuaustą iš tikrų faktų ir fikcijos. Pjesėje kalbama apie Šiaulius ir jo žmones, apie tikrus įvykius ir mitus, apie tuos, kuriems miestas tapo jų likimu. Spektaklio režisierius – Oskaras Koršunovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas